13:44 / 01.02.2021.

Autor: Dominique Bratović Vela/Dnevnik u podne/IMS/HRT

Učenici i profesori jedva dočekali povratak u školu

Povratak u škole

Povratak u škole

Foto: Dnevnik u podne / HRT

Nastavu u školi od danas pohađaju svi osnovci osim u Istarskoj županiji, u kojoj će učenici viših razreda osnovnih škola nastavu i dalje pratiti putem interneta. Nastavu u školi imaju i učenici završnih razreda, a u nekim strukovnim školama organizirat će se stručna praksa u praktikumima i radionicama.


Povratak na nastavu u školi, jedva su dočekali i učenici i profesori.

- Više volim biti u školi zbog prijatelja. Moram držati razmak, ne mogu se igrati s njima, svejedno je super, govori Maja Lena Milojević, 5. razred, OŠ Vijenac, Osijek.

- On line nastava ne može zamijeniti ovu nastavu. Ovaj kontakt s učenicima, susret s njima, objašnjavanje uživo, ništa ne može zamijeniti, objašnjava Ivana Šoša, prof., OŠ Zadarski otoci, Zadar.

Sve epidemiološke mjere i dalje se poštuju, od razmaka i nošenja maski u razredu do nemiješanja razreda. 

- Za sad informacija da su i učitelji i učenici svi na broju, nadamo se da će tako i ostati, govori Vesna Vrbošić, ravnateljica OŠ Vijenac, Osijek.

U zagrebačkim školama i viši razredi prošli su vježbe evakuacije za slučaj potresa.

Povratak u škole znači i nadoknađivanje gradiva, ali i početak testova i ispitivanja. Na nastavi na daljinu ostaju srednjoškolci, osim završnih razreda. Gdje je moguće, i stručna praksa obavlja se u školskim praktikumima.

- Oni su podijeljeni u manje grupe, nije problem mjere poštivati i taj dio nastave je u školi, ističe Damir Pleša, ravnatelj, Trgovačka i ugostiteljska škola, Karlovac.

U učionice su se vratili i osnovci iz Siska, za većinu ostalih na potresom pogođenom području nastava je i dalje kombinirana na daljinu i uživo.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!