Dan i noć na PMF-u, večer puna neizvjesnosti, pokusa i radionica

08.04.2022.

21:08

Autor: Dominique Bratović Vela/Dnevnik/IMS/HRT

 "Dan i noć na PMF-u"

"Dan i noć na PMF-u"

Foto: Dnevnik / HRT

Nakon dvije godine u virtualnom okružju - na PMF-u večeras znanstveno-popularni scenski spektakl "Dan i noć na PMF-u"! Za buduće studente matematike, fizike, kemije, geologije, biologije - pripremljena je večer puna neizvjesnosti, pokusa, predavanja i radionica. 

- Dan i noć PMF-a održava se već godinama kako bi se popularizirala znanosti i budući studenti prirodnih znanosti došli u laboratorije i predavaone PMF-a, upoznali se s kolegama, isprobali neke od eksperimenata. Ali, ovakav znanstveni spektakl, kažu nam ponosno, još nisu organizirali, izvijestila je za Dnevnik HRT-a, Dominique Bratović Vela.

Docentica Jana Pisk, objasnila je što je to metastabilnost.

- To je za laike nešto nestabilno i nešto novo, nepredvidivo i nešto na što ne možemo utjecati, rekla je i dodala kako ljudima približavaju znanost u sklopu predstava koje se događaju na otvorenom, rekla je.

Kako kaže, sve predstave su znanstveno popularnog tipa, što znači da su ljudima približene na prihvatljiv način.Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!