Učenici iz Rasinje oduševljeni novom školsko-sportskom dvoranom

06.09.2022.

16:42

Autor: Sanja Kos Bojanić, Hrvoje Povijač/Regionalni dnevnik/HRT/IMS/V.G.

Nova sportska dvorana u OŠ Andrije Palmovića

Nova sportska dvorana u OŠ Andrije Palmovića

Foto: HTV / HRT

Početak nove školske godine učenici Osnovne škole Andrije Palmovića iz Rasinje, ali i mještani te najveće općine u Koprivničko-križevačkoj županiji dočekali su s oduševljenjem. Otvorena je školsko-sportska dvorana, koju će uz 200-tinjak učenika te škole koristiti i sportski klubovi i udruge iz cijele općine.


Umjesto 80 četvornih metara stare školske dvorane u Rasinji je otvorena deset puta veća školsko-sportska dvorana.

- Meni je super, jako je velika, ima velike golove. Najviše mi se sviđa košarka, kaže Lovro, učenik OŠ Andrije Palmovića.

- Sviđa mi se nova dvorana, kako su je uljepšali, jedva čekam trenirati, dodaje Leona, učenica OŠ Andrije Palmovića.

- Ima dosta svlačionica, dosad su se cure i dečki svađali tko će biti u razredu za presvlačenje, a sad svatko ima svoju garderobu, objašnjava Zorana, učenica OŠ Andrije Palmovića.

Dvorana prostorom premašuje školske standarde pa će biti na raspolaganju sportskim klubovima i udrugama iz općine.

- Škola ima 210 učenika, na razini smo prošle godine prvašića. Imamo nešto više, 25 smo upisali ove školske godine. Trend je određenog porasta broja djece. Mislim da smo one krizne godine prošli iako je ono razdoblje kad smo imali 300 učenika iza nas, kaže Krunoslav Belaj, ravnatelj OŠ Andrije Palmovića, Rasinja.

Školsko-sportska dvorana je zajedničko ulaganje općine Rasinja i Koprinvičko-križevačke županije vrijedno je 16 milijuna kuna.

- Da smo pri završetku jednog velikog investicijskog ciklusa izgradnje pet školsko-sportskih dvorana zajedno s našim općinama u općini Sveti Ivan Žabno, Sveti Petar Orehovec, Kalinovac i Kloštar Podravski, dakle Rasinja je peta općina, kaže Darko Koren, koprivničko-križevački župan.

Ukupna vrijednost svih pet dvorana je oko 80 milijuna kuna. Izgrađene su prije povećanja cijena tako da je njihova stvarna financijska vrijednost sada znatno veća. Najveća je ipak ulaganje u infrasturukturu u općinama i stvaranje boljih uvjeta za život na selu. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!