Upoznajte Danielu Topić, djevojku zlatnog sjaja

04.06.2022.

09:47

Autor: Ivana Debeljak/Hrvatska danas/HRT

Daniela Topić

Daniela Topić

Foto: HTV / HRT

Na nedavno održanom Europskom parakarate prvenstvu u Turskoj, Hrvatska je imala troje predstavnika. Među njima je bila Daniela Topić koja se kući vratila sa zlatnom medaljom.


Upoznajte Danielu Topić. Djevojku zlatnog sjaja. Jer, upravo se ona popela na pobjedničko postolje na ovogodišnjem Europskom parakarate prvenstvu u kategoriji sportaša s intelektualnim teškoćama.

- Ponosna sam i sretna i to je jako super, kaže Daniela Topić, pobjednica na Europskom parakarate prvenstvu.

To je prvo hrvatsko zlato na velikim natjecanjima u parakarateu. Danielina mama, ujedno jedna od njezinih trenerica, itekako je ponosna.

- Treniramo već sedam godina karate. Iz početka je to bilo iz zdravstvenih razloga, jer osim što ima down sindrom ima i oštećenje donjih ekstremiteta 60 % i ja nikad ni u jednom snu nisam mogla očekivati da ću nešto ovako doživjeti, priznaje Mihaela Topić, Danielina mama i trenerica.

Daniela ima 20 godina. Članica je zagrebačkog karate kluba Alfa. Trenira baš svaki dan. Izvrsni rezultati zato ne izostaju.

- Bili smo u Dubaiju prošle godine, bila je peta u svijetu i iste te godine svibnju u je bila treća na Europskom prvenstvu u Poreču, kaže Mihaela Topić.

Trenutačno se priprema za Svjetski kup mladih koji će se održati potkraj mjeseca u Poreču. A uz ovakav njezin trud i pozitivan stav, vjerujemo da je očekuje još mnogo zlatnih medalja. Daniela, sretno!


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!