Plesači iz Osijeka pomeli konkurenciju

20.12.2022.

17:31

Autor: Marina Gantar/Regionalni dnevnik/HRT/IMS

Plesači iz Osijeka pomeli konkurenciju

Plesači iz Osijeka pomeli konkurenciju

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Osječki Plesni klub Broadway je na natjecanju International dance u Zagrebu osvojio zlato, srebro i broncu. Konkurencija im je zaista bila žestoka jer je na natjecanju bilo plesača iz više od 30 zemalja. Ipak, mali su Osječani potvrdili da se vrijedno vježbanje koreografija i trud doista isplate.

Većina ovih mladih entuzijasta plesom se bavi cijeli život. Stoga ne čude dobri rezultati na posljednjem plesnom natjecanju.

Svako natjecanje s njima proživljavaju i roditelji.

- Puno nam znači, a naravno da smo svi sretni kada je dijete sretno, i na kraju krajeva kada djeca osvoje tako nešto veliko uz veliku konkurenciju sreća do neba i nazad, rekla je mama Natali Dražić

Polica prepuna pehara i medalja potvrđuje da se rad i trud isplate.

Na međunarodnom natjecanju Zagreb winter 2022., osvojili su dva prva mjesta s juniorskim koreografijama te po 1 drugo i 1 treće mjesto sa seniorima. Treninzi se od redovitih tri puta na tjedan pred natjecanje pretvore u svakodnevnu rutinu.

- To je priprema za sveopće plesno znanje, iskustvo. To jednom kad se krene, to se samo ide i nastavlja se, to se uči cijelo vrijeme, rekao je Matej Podobnik, trener, Plesni klub Broadway, Osijek.

Plesni klub Broadway u Osijeku djeluje 15 godina i trenutačno ima oko 170 članova. Najmlađa skupina su djeca od 3 godine, a najstarija su 30 plus. Najbolje od koreografija predstavit će u veljači na rođendanskoj produkciji kluba.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!