Bundevijada - red glazbe, slastica, slanih delicija

09.10.2022.

12:24

Autor: Ivana Perić/I.B./Dnevnik u podne/IMS/HRT

Bundevijada

Bundevijada

Foto: Dnevnik u podne / HRT

Brojni OPG-ovi u Vrbovskom ovog vikenda posvećeni su samo jednoj namirnici - bundevi. Na 18. Bundevijadi, pokazali su koliko različitih slatkih i slanih jela se može pripremiti od te jesenske namirnice. Naravno - tu je i neizostavni izbor za najmanju, najzanimljiviju i najtežu bundevu.

Red glazbe, slastica, slanih delicija - tako ukratko možemo opisati Bundevijadu, kulinarski show koji je mnogima bilo razlog da posjete Vrbovsko, goranski biser nadaleko poznat po kanjonu Kamačnik.

- Danas kuhamo varivo s ječmenom kašom, u kojem će biti hokaido bundeva, kobasice, špek, slanutak i puno povrća, kazala je kuharica Valentina Vukadinović.

No, kraljica je ipak bundeva.

- Za hranu, za jelo, a sitne su ukrasne. Možemo kuhati juhu, kolače, sve možete, nema što nema, kaže izlagačica Dragica Pavlović.

Čak je tu i špageti tikva!

Uz malo sira i zajamčen je odličan obrok. A koji se najbolje sljubljuje s kraljicom jeseni?

- Vlasac i dimljeni zato jer nisu jednostavni, a imaju svoju dušu, objašnjava izlagač Božidar Kušt.

Kao i bučino brašno. Dobro je za paniranje, kolače ili kruh.

Bilo je teško izdvojiti najbolju deliciju - svatko je birao po svom guštu!

- Ljudi vole posjetiti ovu manifestaciju, ovih 10 godina koliko sam ja ovdje nikada nije bilo ovoliko posjetitelja kao sada, zadovoljan je gradonačelnik Vrbovskog Dražen Mufić.

Što je još jedan dokaz da zanimljiv događaj može privući brojne domaće i goste.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!