07:06 / 03.02.2021.

Autor: Suzana Balen/Regionalni dnevnik/B.A./HRT

I heklani članovi Stožera na "izložbi u izolaciji"

Heklani članovi Stožera

Heklani članovi Stožera

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Kada nas je prošlog proljeća snašlo prvo zatvaranje zbog covida-19, mnoge su manifestacije otkazane. U takvim uvjetima, kustosica bjelovarskog Gradskog muzeja Marijana Dragičević još lani se dosjetila organizirati "izložbu u izolaciji" i u nju uključiti sugrađane. Mjesecima se radilo na projektu. Rezultati se sada predstavljaju na izložbi u muzeju.

Kustosica Marijana Dragičević najprije je osnovala Facebook-grupu "Izložba u izolaciji" i svima ponudila da pokažu svoju kreativnost u vrijeme kada je prošlog proljeća zbog pandemije gotovo sve bilo zatvoreno. Dogodio se neočekivan odaziv - skupina ima više od 600 članova. 

- Imamo odličan prikaz radova koji pokazuju da u svima nama čuči kreativnost, samo smo se morali zatvoriti na neko vrijeme u kuće i stanove i tako da su nastali svi ti raznoliki radovi, kaže kustosica.

Na Facebooku su se već proslavile, a sada i u muzej stigle heklane lutkice - članovi Nacionalnog kriznog stožera.

- To će biti jedan dobar podsjetnik kako smo se osjećali u vrijeme izolacije, poručuje zamjenik gradonačelnika Bjelovara Igor Brajdić.

Mjeseci su trebali da se pregledaju i selektiraju stotine radova na Facebooku, kontaktiraju autori i onda postavi izložba. U Gradskom muzeju može se razgledati do 5. ožujka.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!