Kiara otputovala u SAD, najveća joj je briga hoće li je Djed Mraz pronaći u San Franciscu

20.12.2021.

07:59

Autor: Dobro jutro, Hrvatska/HTV/HRT

Kiara Goršić otputovala u SAD na liječenje

Kiara Goršić otputovala u SAD na liječenje

Foto: HTV / HRT

Mala Šibenčanka Kiara Goršić, koja boluje od zloćudnog tumora na mozgu, otputovala je jutros s obitelji na eksperimentalno liječenje u Sjedinjene Američke Države. Novinar Petar Mikuličin razgovarao je prije odlaska na put s Kiarinim roditeljima, majkom Mateom Lambašom Goršić i ocem Valentinom Goršićem.


- Osjećaji su pomiješani, i dalje postoji strah od odlaska u nepoznato, a istovremeno sreća jer smo uspjeli. Kiara je uspjela zahvaljujući svim divnim ljudima Hrvatske i šire koji su nesebično stali uz nju i omogućili joj da ide u daljnju bitku i pobjedu, rekla je Kiarina majka Matea Lambaša Goršić.


Otac Valentino rekao je da je do sada u humanitarnim akcijama prikupljeno 16 milijuna kuna, a na još tri milijuna kuna mogu računati od fundacije "Mila za sve".


- Znamo sve detalje liječenja, kemoterapije s lijekom potpuno nove generacije. Liječnica koja će voditi Kiarino liječenje u San Franciscu prva je liječnica, od kada smo saznali za ovu bolest, koja je govorila o budućnosti. Nije se ograničila na godinu dana, godinu i pol dana, već gleda u budućnost. To nas je razvedrilo i znamo da ovaj put mora biti uspješan, rekao je Valentino Goršić.  

Galerija
Odlazak Kiare Goršić s obitelji na liječenje u SAD, Foto: Matija Habljak/PIXSELL
Odlazak Kiare Goršić s obitelji na liječenje u SAD, Foto: Matija Habljak/PIXSELLOdlazak Kiare Goršić s obitelji na liječenje u SAD, Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Hrvati koji žive u SAD-u masovno su se javili za pomoć Kiari.


- Imali smo more poziva, more mailova ljudi koji nesebično staju od tamo uz našu Kiaru. Par je i šibenskih obitelji koje tamo žive i jedna od tih obitelji će nas dočekati na aerodromu, rekla je majka Matea.


Dodala je da se Kiara osjeća dobro, ali da je mori velika briga hoće li je Djed Mraz u velikom San Franciscu uspjeti pronaći.


 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!