Kiara kreće na putovanje koje život znači

18.12.2021.

20:32

Autor: Ivona Ramadža Čolić/Dnevnik/B.A./HRT

Kiara ide u SAD

Kiara ide u SAD

Foto: Dnevnik / HRT

Zahvaljujući velikoj humanitarnoj akciji, sedmogodišnja Kiara Goršić iz Šibenika, koja vodi bitku s rijetkim tumorom, dobila je priliku za život. Kiara s obitelji putuje u Sjedinjene Države na eksperimentalno liječenje nakon što su golem novac potreban za to prikupili ljudi velikoga srca diljem Hrvatske, ali i šire...

Goršići spremaju putne torbe za put preko oceana. Pozitivan odgovor za Kiarino liječenje su sanjali... Napokon i dosanjali!


- Predstavlja nam neizmjernu sreću. Sreću zbog uspjeha i, kako je naš doktor rekao, sreću zbog Kiarinog ponovnog rođenja, kaže Matea Lambaša Goršić, Kiarina majka. 


Prema brojnim pokazateljima, eksperimentalna metoda liječenja mogla bi dati pozitivne rezultate. Ohrabruju i riječi američke liječnice.


- Ona nama nije uokvirila Kiarin život u godinu, dvije, tri, nego je ona s nama gledala u budućnosti i što će biti za 10, 15 godina, kaže Kiarina majka.

Božić će obitelj provesti više od 10 tisuća kilometara daleko od doma. No i roditeljima i Kiari najvažnije je da su zajedno.


- Najviše je brine hoće li je Djed Mraz naći u San Franciscu, ili, kako ona kaže, Franciscu. Sad je sretna, uzbuđena, kaže Valentino Goršić, Kiarin otac.


Imun na Kiarinu priču nije ostao nitko. Ni troje volontera koji privremeno žive na Murteru. Stali su pred kameru, dali upute kako izraditi božićne ukrase. I video razaslali na brojne adrese. 


- Željeli bismo da ukrase napravite i vi, organizirate sajam i njihovom prodajom prikupite sredstva za pomoć Kiari, pozvala je Marisol Navarro, volonterka u Udruzi Argonauta.


Uz Kiaru su i murterski osnovnoškolci. Njih - svih dvjesto! Školu su pretvorili u kreativnu tvornicu. Kao na traci nižu se ukrasi. Izložit će ih na Sajmu. Sav novac od prodaje skupit će u kasicu pa proslijediti sedmogodišnjakinji.


- Važno nam je pomoći da brže prikupimo novac za liječenje u Americi, rekla je Marta Duić iz OŠ Murterski Škoji.


Obitelji će pomoć trebati i dalje, a za sve svoje anđele dobrote imaju jednu riječ: Hvala! 


- Vi ste svi skupa omogućili Kiari šansu za njezin život, poručuje Kiarina majka. 


Na putovanje koje život znači četveročlana obitelj kreće u ponedjeljak.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!