Doznajte novitete u slastičarskoj industriji

18.10.2022.

17:41

Autor: Marijan Sviben/M.M./Regionalni dnevnik/IMS/HTV/HRT

Kongres slastičarstva, sladoledarstva i konditorstva u Tuheljskim toplicama

Kongres slastičarstva, sladoledarstva i konditorstva u Tuheljskim toplicama

Foto: Regionalni dnevnik / HTV/HRT

U Tuheljskim toplicama održava se tradicionalni kongres slastičarstva, sladoledarstva i konditorstva. Predstavljeni su noviteti u slastičarskoj industriji, a sudionici su se i natjecali. U sklopu kongresa predstavljeni su i izvorni hrvatski proizvodi.

Tuheljske su Toplice danas bile najslađe mjesto u Hrvatskoj. Na Interslastu se okupilo više od 300 sudionika, slastičara i zaljubljenika u slastice.

- Imamo goste iz Japana, Australije, Izraela, Italije, a zemlja partner nam je Italija, rekao je Stjepan Odobašić, direktor Interslasta.

Federico Anzelloti, predavač na stručnim radionicama na Interslastu mlade je učio koje su tajne tradicionalnih talijanskih slastica, te kako u tradicionalne recepte ugraditi inovativne trendove. 

- Ono što mogu poručiti mladima je da uče, da budu vrijedni, ali da uče na međunarodnoj razini, te da u svom srcu nose tipične izvorne proizvode i da to nikad ne zaborave, rekao je Federico.

Upravo su izvorni slastičarski proizvodi glavna tema ovogodišnjeg kongresa. Predstavljeni su domaći kolači iz pet županija sjeverozapadne Hrvatske. Između ostalih, Vidovečki gibanik.

- To je naš zaštićeni kolač, rađen od heljdinog brašna, punilo je sir i tikva i bit je da su sve namirnice domaće, rekla je Ivana Lonjar, predsjednica Udruge žena Općine Vidovec.

A tradicionalni je Novigradski medenjak postao i novigradski suvenir.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!