Kuglica sladoleda skuplja od litre benzina

13.07.2022.

12:50

Autor: Melita Šare/Dnevnik/IMS/I.Z./HRT

Ljeto je mnogima nezamislivo bez sladoleda

Ljeto je mnogima nezamislivo bez sladoleda

Foto: Dnevnik / HRT

Ljeto je mnogima nezamislivo bez sladoleda. No, cijene te omiljene ljetne slastice u nekim mjestima na obali lete u nebo i kuglica je skuplja čak i od litre benzina. Proizvođači kažu da je poskupjela struja i porasla cijena mlijeka, a da nekako moraju zadržati radnike. Ali kuglica za koju treba izdvojiti i 18 kuna, mnogima više nije toliko slasna i malo razbije čaroliju ljeta i odmora.


Petnaest kuna kuglica sladoleda! Kao litra benzina. I nije to sve. Za slatki kornet još tri kune. Uzmu li po dvije kuglice, peteročlana obitelj na zadarskoj Kalelargi izdvojit će 165 kuna za sladoled. I ova slavonska obitelj na odmoru zatečena.

- Što da radimo, moramo negdje otići, moramo se malo maknuti iz kolotečine, malo si priuštimo nešto, mada sladoled nije baš vrijedan toga, poručila je Tanja iz Slavonskog Broda.

I Zadrani s djecom najčešće tek šeću gore-dolje Kalelargom. U odnosu na prošlo ljeto, omiljena ljetna osvježavajuća slastica ponegdje je skuplja i pet kuna.

- Više strani budu iznenađeni, ali svejedno kupe, ali naši stariji se više bune, dodala je prodavačica sladoleda Leona.

- U Švicarskoj jedan sladoled platili bismo pet, šest eura, a ovdje je dva, tri eura, kazao je turist iz Švicarske Severin.

- Povoljno je, dodao je turist iz Velike Britanije, Neiten.

Po onoj staroj tržišnoj, očito, prava je cijena ona koju je kupac spreman platiti, ma koliko domaći izbjegavali Kalelargu u širokom luku.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!