Za mlade u Škabrnji općinske parcele dvostruko jeftinije od tržišne cijene

25.04.2023.

Zadnja izmjena 07:00

Autor: Melita Šare/M.Š./Regionalni dnevnik/IMS/HTV/HRT

Škabrnja

Škabrnja

Foto: HTV / HRT

Iako je Škabrnja poznata po dobrom prirodnom prirastu, čak tridesetak mladih obitelji ondje nema riješeno stambeno pitanje. Nedavno je Općina s resornim ministarstvom potpisala ugovor kojim im je darovano državno zemljište na Vlačinama, u vrijednosti od gotovo milijun eura. Mladi Škabrnjanci moći će kupovati općinske parcele za izgradnju obiteljskih kuća dvostruko jeftinije od tržišne cijene. Nastavk priče pogledajte u prilogu Melite Šare.

Gospođa Marijana majka je troje djece i u Škabrnji živi već gotovo deset godina. Kaže, život na selu je lijep, miran, baka servis nadohvat ruke. No, valjalo je biti strpljiv kako bi dočekali svoje građevinsko zemljište.

- Malo je reći da sam bila oduševljena jer to stvarno dugo čekamo. To vidimo kao neko rješenje jer u Škabrnji nisu baš riješene te katastarske izmjere pa se jako malo terena i kuća prodaje, rekla je Marijana Bušljeta Žilić, Škabrnja.

Budući da radi u vrtiću, svakodnevno je u kontaktu s mladim roditeljima. Čak tridesetak mladih obitelji zainteresirano je za kupnju građevinskog zemljišta od općine.

U općini obećavaju da će pratiti gradnju kuća na Vlačinama infrastrukturom. Neki mještani još ne vjeruju da je ugovor napokon potpisan.

- Da budem iskrena davno sam čula da se to priča, rekla je Mara Škara, Škabrnja.

Gospođa Mara zna što je to život izvan svoje kuće. Šest je godina bila u prognaništvu. Zato sada svaki slobodan trenutak iskorištava da svoje mjesto i uljepša.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!