Lidija Begić - najbolja turistička vodičica

26.11.2021.

17:33

Autor: Morana Baričević/M.M./Regionalni dnevnik/IMS/HTV/HRT

Lidija Begić, hrvatska najvodičica 2021.

Lidija Begić, hrvatska najvodičica 2021.

Foto: HTV / HRT

Turistima koji posjećuju gradove i žele saznati što je moguće više o našoj povijesti - nužna je pomoć turističkog vodiča. A na ovogodišnjim Danima hrvatskog turizma prestižno priznanje za najboljeg turističkog vodiča u Hrvatskoj dobila je Lidija Begić iz Dubrovnika.

Gospođa Lidija je u posljednjih 25 godina brojne turiste upoznala s bogatom dubrovačkom poviješću i kulturom, i to na tri jezika - engleskom, francuskom i ruskom.

- Nastup vodiča prema turistima daleko je važniji od sveg onog znanja koje će oni njima podijeliti koje oni imaju i znaju jer jednostavno taj osobni kontakt će uvijek ostati najvažniji segment takve jedne recimo ponude, kaže Lidija Begić. 

Dubrovnik je neusporediv s bilo kojim europskim gradom, dodaje. A u tom dojmu veliku ulogu ima upravo turistički vodič.

- Gosti se razvesele kad im njihovi vodiči sa tura kažu - a znate dobili ste danas vodiča koji je dobio nagradu, ali kako sam rekla to je samo podstrek da se radi dalje i bude dobar i možda još bolji u nekim drugim segmentima, rekla je gospođa Lidija. 

A zadovoljni gosti su joj ipak najbolja nagrada.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!