"Oliver u objektivu Livija Andrijića"

28.07.2021.

16:54

Autor: Ivana Šilović/V.K./Regionalni dnevnik/IMS/HRT

"Oliver u objektivu Livija Andrijića"

"Oliver u objektivu Livija Andrijića"

Foto: Ivana Šilović / HRT

U sklopu manifestacije "Trag u beskraju" posvećene Oliveru Dragojeviću, koja se ovaj tjedan održava u njegovoj rodnoj Veloj Luci otvorena je i izložba fotografija "Oliver u objektivu Livija Andrijića". 


30 godina suradnje i prijateljstva između Olivera Dragojevića i fotografa Livija Andrijića izloženo je na 30 pažljivo biranih fotografija.

- Moja favorit fotografija je ova plava koja je nastala u Puli na koncertu Olivera i Gibonnija, nastala oko ponoći kada je Oliver bio već umoran od probi. Sjeo je za klavir i na njega je palo neko divno plavo svjetlo na koje nisam računao, sjeća se Livijo Andrijić, fotograf.

- Ja sam uglavnom slike vidjela. On bi se nekada s nama ukrcavao na brod i fotografirao. Ponekad bi fotografije objavio i u novinama, ali mi smo mu to oprostili, rekla je Vesna Dragojević, Oliverova supruga.

Svaka fotografija donosi djelić onoga sto je Oliver posebno volio. Druženje s obitelji i prijateljima, more, ribolov i brodove.

- Dok je bio u luci bio je kao neki ribar koji se trudio da bude nezamjetljiv, govori Livijo.

- Mali je Andrijić uvijek njega snimao i to je jedno remek djelo, rekao je Boris Gugić Brico, prijatelj.

Bez obzira na izniman uspjeh i javnu eksponiranost Velolučani kažu uvijek je bio jedan od njih.


- Na ovoj je izložbi naglasak na privatnim i emocionalnim momentima na kojima se vidi Oliverova spontanost i ogromna ljubav prema Veloj Luci, istaknula je Rada Dragojević Čosović, autorica izložbe.

- Bili smo na groblju prije dva dana i u sat vremena tamo se pojavilo 50 ljudi. Ja sam u šoku. Još se uvijek čudim, a mislim da ne bi trebala, rekla je Vesna Dragojević.

Autorica izložbe poručuje da Luka bez Olivera neće biti ista jer njegovo „grintanje” i smijeh nitko ne može zamijeniti.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!