Općina Čeminac okreće novu stranicu

20.09.2022.

18:04

Autor: Ana Vulić/Regionalni dnevnik HTV-a/HRT/D.S.

Općina Čeminac

Općina Čeminac

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Nakon što je njihov dugogodišnji načelnik Zlatko Pinjuh zbog pronevjere općinskog novca završio u istražnom zatvoru i podnio ostavku na svoju dužnost, mala baranjska općina Čeminac ponovno je morala na izbore. Ishod izbora znao se i prije održavanja, Danijel Rešetar bio je jedini kandidat. Od 2330 birača glasalo je njih 526. 

Općina Čeminac okreće novu stranicu i kreće u nove političke izazove s novim načelnikom koji je ujedno bio i jedini kandidat. 


Telefonski smo kontaktirali novoizabranog načelnika općine Čeminac gospodina Danijela Rešetara koji nam je rekao kako do petka, odnosno do službene primopredaje vlasti ne želi davati izjave za medije. 


Ovu baranjsku općinu s oko 2500 stanovnika, cijela Hrvatska imala je prilike upoznati u medijima koncem travnja nakon što je dugogodišnji načelnik Zlatko Pinjuh završio u istražnom zatvoru i podnio ostavku. U zatvoru je nakon što je USKOK pokrenuo istragu zbog sumnje da su on i još četiri osobe općinu oštetili za više od 400.000,00 kuna. 


Na ulicama Čeminca mještani su suzdržani, tek će poneki stanovnik stati pred našu kameru. 


- Da vam pravo kažem, on je bio jedini, ali nije loš, super je dečko, kaže Terezija iz Čeminca.  


Danijela kaže da novog načelnika nije još upoznala, ali zato ima samo riječi pohvale za starog načelnika, jednako kao i Milan iz Čeminca koji kaže da je Pinjuh napravio brojne dobre stvari za općinu.  


U sastavu općine Čeminac su i Novi Čeminac, Kamenac, Grabovc i Kozarac. I tamošnji su mještani dosta suzdržani, ali svi se, poput Đovane nadaju dobrom.


Jedna mještanka Grabovca rekla nam je da nema očekivanja od novog gradonačelnika.


- Ništa baš, isto sve kao i do sada, kaže.


Pokušavali smo doći do komentara općinskih vijećnika i povjerenice Vlade Republike Hrvatske za općinu Čeminac o izboru novog načelnika, no nitko nije bio raspoložen za izjave. Jedino što je sigurno da će novi načelnik imati pune ruke posla, pokušati nadoknaditi općini ono što je navodno izgubljeno, ali i ispuniti očekivanja mještana.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!