07:33 / 16.02.2021.

Autor: Hrvoje Šimunović/Regionalni dnevnik/IMS/HRT

"Osječki vatrogasci za legu Petrinjca"

Humanitarna akcija

Humanitarna akcija

Foto: Regionalni dnevnik/IMS / HRT

Članovi osječke Javne profesionalne vatrogasne postrojbe pokrenuli su humanitarnu akciju "Osječki vatrogasci za legu Petrinjca".

Prikupljaju novac za obnovu u potresu oštećene kuće vatrogasca Miroslava Krčelića.

Kupnjom suvenira i izravnim uplatama, akciju vatrogasaca poduprli su brojni Osječani, a donacije se primaju do 22. veljače.

Građani pozdravljaju plemeniti cilj članova Javne vatrogasne postrojbe.

Na štandu vatrogasaca u trgovačkom centru Portanova najviše je simpatija pobrala njihova četveronožna članica Dona koja je uvježbana za akcije potrage i spašavanja. Zbog razvijenog osjeta njuha, kaže Donin vlasnik Vacika Brajdić, u takvim su poslovima psi nezamjenjivi.

- Kada se dogodio potres u Petrinji, pas je našao osobu zatrpanu u Gradskom poglavarstvu ispod 2 metra šute. Locirao ju je nakon par minuta i osoba je spašena, rekao je.

U prikupljanje novca za obnovu kuće petrinjskog vatrogasca Osječani se mogu uključiti na nekoliko načina.

Robert Mužar, djelatnik Javne profesionalne vatrogasne postrojbe Grada Osijeka, objašnjava da će putem društvenih mreža biti organizirana aukcija predmeta koje smo dobili od građana, može se donirati za majice i kape, a treći način je direktnom uplatom na račun.

Za Krčelića njegovi kolege kažu da je je nesebično pomagao drugima iako je i njegov dom u potresu teško stradao.

Osječki vatrogasci i članovi humanitarne udruge "Od mene za tebe" pozivaju sugrađane da podrže akciju kojom žele učiniti nešto dobro za njihova "legu Petrinjca".


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!