Otvorena sezona sanjkanja na Platku

08.01.2022.

07:00

Autor: Blanka Kukec/T.D./Regionalni dnevnik/HRT

Sanjkanje

Sanjkanje

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Rekreaciju možete potražiti i na Platku, skijalištu udaljenom od Rijeke 20-ak minuta vožnje automobilom. Sunčano vrijeme i bijeli pokrivač privukli su mnoštvo ljudi. Otvorena je sezona sanjkanja.


Galerija
Platak, Foto: Regionalni dnevnik/HRT
Platak, Foto: Regionalni dnevnik/HRT

Dok skijaška oprema za sad miruje, Platak su danas preplavile sanjke. Djeci nismo htjeli smetati u zimskim radostima. Zadovoljni su i odrasli, njihovi roditelji.

Pandemija je mnoge spriječila u odlasku u druge zemlje, no ponekad zaboravimo da uživati možemo na samo nekoliko kilometara od, primjerice, središta Rijeke. Ali sudeći prema registracijskim oznakama, vidi se da posjetitelja ima odasvud.

- Temperatura je na Platku oko - 3, jako je lijepo vrijeme, puno ljudi je došlo. Snijega imamo negdje 15 do 20 cm i ono što smo mogli otvoriti, to smo otvorili odmah jučer. To je bilo sanjkalište koje danas radi, pokretna staza uz sanjkalište na baby liftu i svi koji su zainteresirani za taj vid zabave na snijegu su dobrodošli na Platak, rekao je Alen Udovič, direktor Goransko-sportskog saveza.

Žičare za skijaše radit će ako napada još snijega.

- Sljedeća tri dana su nam pogodna po prognozama i to ćemo iskoristiti maksimalno, kao i sve što nam bude dolazilo ubuduće, rekao je Udovič.

Na Platak su pozvani svi. Lijepa priroda i utabane staze privlače i šetače, pa vam za šetnju po snijegu treba samo topla odjeća i obuća. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!