Polarni advent u zagrebačkom zoološkom vrtu

28.12.2021.

14:05

Autor: Dobro jutro, Hrvatska/HRT/D.D.

Polarni advent u zagrebačkom zoološkom vrtu

Polarni advent u zagrebačkom zoološkom vrtu

Foto: Dobro jutro, Hrvatska / HRT

U Zoološkom vrtu grada Zagreba do 9. siječnja održava se poseban program za sve posjetitelje – Polarni advent, koji se od 26. prosinca održava svakodnevno.

Ravnatelj zoološkog vrta Damir Skok kaže kako je posjećenost odlična i da su posjetitelji zadovoljni ponudom.


- Prošle godine bili smo jedan od rijetkih advenata pošto smo na otvorenom i darovali smo djecu grada Zagreba i zdravstvene djelatnike besplatnim ulazom – na kraju je bilo preko 40 tisuća ljudi ovdje, opisuje Ravnatelj zoološkog vrta Damir Skok.


S obzirom da prošle godine stanovništvo na Banovini uslijed potresa nije moglo uživati u čarima adventa, Polarni advent ove je osigurao besplatan ulaz svim stanovnicima Sisačko-moslavačke županije.


- Nadamo se da ćemo tako malo pomoći unijeti radost i toplinu u njihova srca, i bit će nam jako dragi gosti, kaže Skok.


U proteklom razdoblju odvio se niz aktivnosti, među ostalima i darivanje životinja za Božić, a u ponudi su i vođene ture vilenjaka, prekrasne svjetlosne instalacije, kuhano vino i fritule.


- Možete doći popodne i vidjeti životinje preko dana, te ostanete uživati u bajkovitim instalacijama i turama vilenjaka – doživjeti zoološki vrt noću i ovako lijepo uređeno, kaže Skok.


U zoološkom vrtu u tijeku je i sanacija i punjenje jezera, a uskoro će biti završene i nastambe za smeđe medvjede i dabrove, kao i obnova kanala.


- Vjerujemo da će u proljeće, kada će sve biti gotovo, naši posjetitelji dodatno uživati i biti zadovoljni onime što smo napravili, najavio je Damir Skok.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!