Veselo blagdansko druženje sa psima u osječkom Azilu

27.12.2021.

16:57

Autor: Katarina Barač-Perošević/Regionalni dnevnik/B.A./HRT

Azil za napuštene pse u Nemetinu

Azil za napuštene pse u Nemetinu

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Božićne blagdane na svoj su način obilježili stanari osječkog Azila za napuštene pse u Nemetinu. Prigoda je to bila i za posjetitelje koji su mogli doći u Azil, uživati u veganskoj sarmi, darivati štićenike, a potom ih prošetati uz rijeku Dravu. 

I ove je godine osječki Azil za pse organizirao veselo blagdansko druženje i šetnju sa psima, uz topli čaj i kavu.


- Došla sam ovdje prošetati pse zato što mislim da je to njima potrebno, da im je potrebna ta neka ljudska ljubav, rekla je jedna posjetiteljica.


- Imam i kod kuće psa koji je ostao na čuvanju pa sam došla ovima psima pružiti barem malo razonode, rekla je druga.


Sasvim dovoljno za sreću dlakavih stanara za koje se vrijedno brinu volonteri Udruge "Pobjede" i to svih 365 dana.


- U svakom trenutku u našem skloništu je 180 pasa. Kako tko odlazi iz azila, tako odmah primamo drugog psa s ulice ili privremenog smještaja. A sad imamo već poprilično dvoznamenkasti broj volontera i volonterki, imamo ih 70-ak i organizirani smo u male timove, kaže Lucija Baraban iz Udruge "Pobjede", Osijek.


- Pazimo da imaju što za jesti, pazimo da su svi primili terapije, pazimo koliko su puta prošetani, jesu li svi prošetani u ispustu. Jedna obična briga, samo što njih tu ima 180, kaže Selma Đurić iz udruge.


Stoga veseli svako udomljavanje, obećana šetnja ili darovana limenka hrane za tradicionalni božićni ručak za pse u Azilu. Tu je i azilski kalendar.


- Koji je nekako uvijek poseban po tome što priča dvanaest različitih priča svake godine naših kerovaca iz azila. I evo, tako i ove godine imamo naš kalendar uz koji prikupljamo donacije, donatorima poklanjamo kalendar za minimalnu donaciju od 40 kuna, kaže Hrvoje Harać iz udruge.

 

A u zimskim danima uvijek razigranima stanovnicima Azila dobro će poslužiti i deke, ručnici te hrana.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!