U dubrovačku povijesnu jezgru vratili se turisti, ali i problemi stanovnika

01.09.2021.

07:03

Autor: Sandra Lacković/M.M./Regionalni dnevnik/IMS/HTV/HRT

Problemi stanovnika dubrovačke povijesne jezgre

Problemi stanovnika dubrovačke povijesne jezgre

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

S povratkom turista vratili su se i problemi stanovnika dubrovačke povijesne jezgre. Pokušat će ih riješit na Sjednicama vijeća za prevenciju Gradskog kotara grad koje će se održavati svaka dva mjeseca.

Brojevi u kriminalu su pali, ali raste obiteljsko nasilje - policijska je to statistika za Gradski kotar Grad u srpnju i kolovozu.

Stanovnici povijesne jezgre na sjednici vijeća za prevenciju kriminaliteta naveli su niz sigurnosnih i komunalnih problema s kojima se svakodnevno susreću. Smatraju da broj komunalnih redara nije dovoljan, a policija turistima koji vandaliziraju spomenike kulture gleda kroz prste.

- Ove godine eskaliralo je ono što prošlih godina nije bilo, a to je uriniranje po gradu, a druga stvar je buka, reklao je Srđan Kera.

- Ja bi ukinuo i zabranio apartmane gdje ne žive vlasnici. Tamo gdje žive vlasnici oni su mirni. Sinoć sam u 5 sati počeo spavat, dodao je Frano Haklička.

Nakon što se ugostiteljski objekti zatvore u ponoć - dodatni su problem ove godine masovne noćne zabave na Porporeli. Za njima ostaje smeće i nered.

Nismo ciklame - ali ne želimo biti građani drugog reda - poručuju stanovnici povijesne jezgre predstavnicima grada, policije i komunalnog redarstva.

- Ono što ja očekujem da nitko od njih nije sjedio na ušima. Imaju zadatak to prenijeti nadležnima jer ukoliko se ne prenese onda nema smisla. Gradonačelnik je uspješan koliko uspješno rješava probleme malih ljudi, rekao je Marin Krstulović, predsjednik GK Grad.

Sve pritužbe i pitanja ušli su u zapisnik, hoće li se riješiti saznat ćemo na idućoj Sjednici vijeća za prevenciju kriminaliteta za dva mjeseca.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!