Godinama nas nasmijava svojim grintanjima, tko je zapravo "Čovik s mora"?

24.10.2021.

13:59

Autor: Kristina Štrbac/More/HRT

Čovik s mora

Čovik s mora

Foto: MORE / HRT

Pravo mu je ime Ivan Travica, a na društvenim mrežama već nekoliko godina objavljuje svoje komentare i druge snimljene sadržaje pod imenom "Čovik s mora". Jedan od najpoznatijih je i video s dječakom Vicom kojemu je velika želja bila kupiti romobil. Snimka iznenađenja koje mu je "Čovik s mora" pripremio, obišla je Hrvatsku:

Zbog ovakvih videa Ivan ima mnogobrojne pratitelje. Kroz alter ego - Čovik s mora -  na društvenim mrežama Ivan pokušava dočarati dalmatinski mentalitet.

Pakoštanci ga opisuju kao autentičnog čovjeka koji je svaki dan na moru. Sve je počelo u Zadru kada je snimio satiru na račun vremenske prognoze koja je najavljivala snijeg u Dalmaciji i to objavio na svojem profilu. Video su prenijele druge stranice i tako se priča proširila. Nastavio je sa snimanjima.

- Javno sam počeo iznositi sve što mi smeta i to sam nazvao moja grintanja! Nisam redovit, ne snimam stalno, ali kad me nešto tako zasmeta, onda to objavim, kaže Ivan za HTV-ovu emisiju "More".

Danas na YouTubeu ima oko 11.000 pratitelja, a na Facebooku više od 60.000. Čovik s mora, kaže, mora biti čangrizav i mora voljeti more.

Pogledajte prilog Kristine Štrbac:

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!