Održana 15. Barkanova biciklijada, ali i prvi susret povijesnih vozila

02.07.2022.

16:36

Autor: Mario Kurevija/M.M./Regionalni dnevnik/IMS/HTV/HRT

U Otočcu održana 15. Barkanova biciklijada, ali i prvi susret povijesnih vozila

U Otočcu održana 15. Barkanova biciklijada, ali i prvi susret povijesnih vozila

Foto: Regionalni dnevnik / HTV/HRT

U Otočcu je održana 15. Barkanova biciklijada, ali i prvi susret povijesnih vozila. Atrakcija je bio Oakland - jedini takav automobil u Europi, jedan od najbolje očuvanih u svijetu.

Oakland se vratio kući, gotovo stogodišnjak ponovno je posjetio grad u kojem je proveo cijeli životni vijek. Privukao je brojne znatiželjnike. Mladi, stari... svi se slažu da je jedinstven, posebno u usporedbi s modernim automobilima.

U gradu je održana i 15. Barkanova biciklijada koja je privukla velik broj sudionika iz Hrvatske i BiH. Mladim biciklistima vožnja je bila vrhunski doživljaj.

Kako bi privukao što veći broj posjetitelja, grad Otočac nudi im različite oblike zabave. Ovo je samo dio bogate turističke ponude u Gackoj dolini.

- Da ljudi mogu doživjeti u gradu Otočcu jedan sasvim novi koncept i doživljaj turizma kulture i tradicije, kaže Goran Bukovac, gradonačelnik Otočca.

A podaci koji se odnose na prvih šest mjeseci to i potvrđuju.

- Možemo reći da je sezona odlična. Evo do ovog perioda u odnosu na prošlu godinu imamo porast veći od 100 posto tako da se nadamo da će se tim tempom i nastaviti, rekla je Viktorija Rogič, direktorica TZ-a Otočca.

Atraktivnom vožnjom ulicama Otočca ovi oldtajmeri, bok uz bok s novim vozilima, odali su počast Oaklandu, jedinom takvom automobilu u Europi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!