U Rijeci je samo nekoliko metara od mora 19. put otvoreno klizalište Morska pahuljica

27.11.2021.

19:34

Autor: HRT/Regionalni dnevnik/Nikolina Gerek

U Rijeci je samo nekoliko metara od mora 19. put otvoreno klizalište Morska pahuljica

U Rijeci je samo nekoliko metara od mora 19. put otvoreno klizalište Morska pahuljica

Foto: HRT / HTV

Klizališta su zato aduti Adventa u drugim gradovima. U Rijeci je tako samo nekoliko metara od mora 19. put otvoreno klizalište Morska pahuljica, dok stvarne pahuljice željno očekuju u Gorskom kotaru.

Adventska je svijeća upaljena i u Rijeci. Blagdanska čarolija u taj grad vraća se na velika vrata. 

Morsku pahuljicu svi su jedva dočekali - i stari i mladi. Cijene su ostale iste, dvadeset kuna za jedan sat klizanja, a deset za najam klizaljki.

- Prošle godine nisam puno bio, pretprošle skoro svaki dan i ove godine planiram svaki dan, kaže Luka. 

- Jedva sam čekala nju staviti, al ima premalu nogicu da bi ona obukla, ali krenut ćemo čim bude mogla, navodi Marina. 

U garderobi su maske obavezne, ali ne i na ledu, na kojem smije biti pedesetak klizača.

- Svake godine za vrijeme školskih praznika organiziramo školu klizanja preko Doma mladih. Veliki broj dece, cirka 40 polaznika u svakom terminu, znači osam sati - 320 djece prolazi svake godine kroz školu, rekao je Andrej Radalj, voditelj klizališta Morska pahuljica u Rijeci.

A Gorani se za led i snijeg spremaju od kolovoza, no još ga nisu dočekali u većim količinama. Unatoč buri i kiši, u Fužinama mještani, u veselom duhu, najavljuju proslavu blagdana.

- Počinje s kićenjem dječje jelke. Napravili smo personalizirane kuglice od špage u boji. Svako dijete će unutar kuglica umetnuti ili svoje ime, ili želju za Djeda Božičnjaka koji nam je najavio dolazak, rekla je Nataša Marohnić Trglavčnik, predsjednica Društva naša djeca Fužine.

Zbog današnje kiše odgodili su i koncert u špilji Vrelo, pokraj jezera, za iduću nedjelju.

- Nakon toga planiramo 30.12. imati šetnju pod bakljama. I ono što je svima poznato, to je 31.12. ispračaj stare godine u podne. Ovaj put malo drugačije, ne samo u centru, nego kroz cijelo jezero Bayer, ističe Silvija Sobol, voditeljica Odjela za turizam općine Fužine.

I nadamo se da će tako i biti, u skladu s epidemiološkim mjerama.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!