07:05 / 01.04.2021.

Autor: Branko Dobrota/Regionalni dnevnik/HRT

Splitski umjetnici oslikavaju velike pisanice

Uskrsno raspoloženje u Splitu

Uskrsno raspoloženje u Splitu

Foto: HTV / HRT

Lijepo vrijeme i tradicionalno bojenje pisanica na rivi u Splitu.

Umjetnici na Rivi oslikavaju velike pisanice koje će, nakon prvog travnja biti izložene u parku Đardin u sklopu izložbe koju organizira Turistička zajednica grada Splita u suradnji s udrugom "Sekcija umjetnika branitelja grada Splita" i Centrom za odgoj i obrazovanje Juraj Bonači.

- Već niz godina surađujemo uspješno. Veliko srce naših branitelja i ovoga se puta potvrdilo, kaže Alijana Vukšić, direktorica TZ grada Splita.

Branitelji-umjetnici svoja djela često izlažu na splitskim ulicama i trgovima. Ipak, rad pred publikom na Rivi, poseban je izazov.

Sekcija branitelja umjetnika dio je Zajednice svehrvatskih veterana i dragovoljaca Domovinskog rata. Svake godine tradicionalno izlažu svoje radove na Dan pada Vukovara i Dan napada na Split. Novac zarađen od izložbi uglavnom se troši za pomoć i liječenje hrvatskih branitelja lošijeg materijalnog statusa.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!