Vinkovački bajkeri uljepšat će Božić obitelji koja je ostala bez krova nad glavom

17.12.2021.

07:00

Autor: Zrinka Perić, Daniel Gurov/Regionalni dnevnik/HRT/IMS

Humanitarna akcija vinkovačkih bajkera

Humanitarna akcija vinkovačkih bajkera

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Vinkovački bajkeri uljepšat će Božić majci četvero djece koja je prije nekoliko tjedana ostala bez krova nad glavom. Zahvaljujući njima derutna kuća koju im je ustupio grad postaje topli dom, a u akciju prikupljanja namještaja uključili su se brojni Vinkovčani. 

Truli zidovi su pokrpani, a na derutnoj kući novi su i pod i strop.

- Kuća dugo nije bila naseljena, prije toga su se skuplali raznorazni beskućnici i Grad je srećom odlučio dati mladoj majci, rekao je Slavko Šebalj, Moto klub Vikovci.

Koja je s četvero djece ostala bez krova nad glavom. Humanitarka Ivana odlučila joj je pomoći.

- Radi se o majci koja je pobjegla od nasilnog muža,, ima četvero djece i došla je u podstanarstvo. To podstanarstvo je također bilo jako loše mi smo se između sebe dogovorili da toj majci napravimo bolji dom, ova kuća je to što se nadamo do Božića postati, kaže Ivana Pavlović, Facebook zajednica "Za Slavoniju srcem".

- Odmah smo se složili da treba pomoći i odmah sutradan smo ušli u kuću. I kad smo vidjeli u kakvom je to stanju, to su bili goli zidovi, kaže Mario Hunjet iz Moto kluba Vinkovci.

Mnogo je posla, a vremena malo. Vrijedna ekipa vinkovačkih bajkera ne gasi strojeve.

- Nema vode još uvijek pa ja idem po vodu kod susjeda. Nema ovdje ni centralno grijanje pa smo si mi donijeli peć. Ona mora stalno grijati da bi se sve sušilo, kaže Šebalj.

 Želja je svima da ova obitelj Božić dočeka uz jelku i na okupu.

- Nešto znaju, ali ne znaju u biti točno koliko i što je u pitanju. Kad budu došli, vidjet će da je to nešto u čemu bi oni mogli živjeti, uživati i nastaviti sa životom sa svojom mamom, kaže Ivica Grdić iz Moto kluba Vinkovci.

Topla kuća bio je njihov san. Koji im se ostvario.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!