I Knin slavi ljubav!

13.02.2022.

21:53

Autor: Ivona Ramadža Čolić/Dnevnik/HRT

I Knin slavi ljubav!

I Knin slavi ljubav!

Foto: Dnevnik / HRT

U povodu Dana zaljubljenih slap Krčić nadomak Knina dobio je novo ruho. U njezine boje obojen je večeras 22 metra visok bučan i razigran slap! Idealna je kulisa za romantičnu šetnju i fotografije. Ovo je drugo "Valentinovo na Krčiću". Ideja je bila u mjesecu ljubavi jednu od najljepših lokacija u gradu pretvoriti u pravu malu romantičnu oazu. 

Tamara Milković, direktorica kninske turističke zajednice i jedna od organizatorica, rekla je da je slab Krčić jedna od najljepših lokacija u okolici Knina, a odlučili su ga prikazati u novom svjetlu. Za posjetitelje je pripremljena i fotokućica, šampanjac za zaljubljene i druge lokacije za zaljubljene.

Pozivnice su uručene i fotografima. Brojni su se odazvali, i oni će pomoći u promidžbi Krčića i kraljevskog grada.

Milković ističe da osim kulturnog i povijesnog značaja, prirodne ljepote okružuju Knin.

-Tu su i Šarena jezera, Knin je podno Parka prirode Dinara, svega 10-ak minuta vožnje udaljen je sjeverni ulaz u NP krka te lokalitet Burnum gdje posjetitelji mogu vidjeti stari rimski vojni logor i amfiteatar, rekla je.

Knin nudi za svakoga ponešto, i u svako godišnje doba, a sezona bi moglo trajati svih 365 dana u godini. S obzirom na to koliko turista godišnje posjeti Knin - važno je reći da on više nije samo usputna stanica.

- Za Knin su se predsezona i postsezona pokazali kao najjače vrijeme za posjet. Sve više postaje kao baza za obilazak prirodnih ljepota u okolici, Posjetitelji su domaći gosti, ali i sve više je stranaca. Kapaciteti se pune, a očekujemo bolje brojke u budućnosti, rekla je Milković.

A reći će domaći, ovo je večeras najromantičnije mjesto, i to ne samo u Hrvatskoj. Podsjećaju i da ljubav treba slaviti cijele godine.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!