17:15 / 09.02.2021.

Autor: Sandra Lacković/Regionalni dnevnik HTV-a/HRT

Maraton za splitsku dječju onkologiju

Maratonac Sindik u Dubrovniku

Maratonac Sindik u Dubrovniku

Foto: Grgo Jelavic / PIXELL

Splitski maratonac Kristijan Sindik koji trči od Splita do Tivta u Crnoj Gori stigao je i u Dubrovnik. Podsjetimo, sedam maratona u sedam dana ili 42 kilometra na dan - sve to za splitsku dječju onkologiju.

Lošem vremenu unatoč, splitski maratonac Kristijan Sindik i njegov tim nastavljaju humanitarno sportsku utrku "Zlatna vrpca - 7 maratona u 7 dana". Šesta etapa trčala se od Orašca do Čilipa, za splitsku dječju onkologiju. 


- Iz Dubrovnika i Dubrovačkog primorja sva djeca idu na liječenje u Split. Svi koji žele doprinijeti iz Dubrovnika, mogu jednom malom stvari učiniti veliko djelo, kaže Sindik.


Naime, svi zainteresirani simbolično mogu kupovati kilometre, minimalno 100 kuna ili 15 eura, i uplatiti na račun Odjela dječje onkologije KBC-a Split.


- Sredstvima će se koristiti za infuzijski volumetrijske pumpe za koje znam da su jako bitne jer sam i sam kao onkološki bolesnik bio svjestan njihove potrebe, rekao je Sindik.


Veliko srce i humanost svih sudionika. Zadovoljni su jer su u vrijeme pandemije u fokus stavili marginalizirani problem onkoloških bolesnika. 


Sutra se trči sedmi maraton, od Čilipa do Tivta, a humanitarna akcija traje do 1. ožujka.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!