Ana: Volim živjeti u oblacima; Alen: Našao sam alternativu da ne idem na operaciju

29.03.2023.

19:39

Autor: Ivona Zadro/HRT

Ana i Alen

Ana i Alen

Foto: Dario Njavro / HRT

Urednica, voditeljica, novinarka i podcasterica Ana Radišić i glazbenik, odnosno mentor u HRT-ovu glazbenom showu Zvijezde pjevaju Alen Đuras, nastupili su prošle subote s pjesmom Dodiri od stakla te zauzeli visoko treće mjesto. Ana je rekla da je prije nastupa imala veliku tremu, kao da nikada prije nije bila pred kamerama. Anin glazbeni mentor Alen Đuras rekao je da uživa raditi s Anom jer je velika radnica. 

Ana: Vrlo sam ambiciozna, ali i veliki emotivac


 - To je potpuno drugačiji osjećaj, voditi nešto i pjevati. Zahvaljujući probama koje sam imala s Alenom stvarno sam uživala, poručila je Ana.

Dodala je da joj je Alen dao veliku sigurnost. Ana je završila osnovno glazbeno obrazovanje te je pjevala u školskom zboru, ali rekla nam je da dvadeset godina nije "otvorila usta" i pjevala.

- Zborsko pjevanje se ne može usporediti s ovim, naglasila je.

Ana je u privatnom životu, ali i onom poslovnom, veliki emotivac te smatra da joj je ta emocija velika prednost.

- Pjesmu smo izveli vrlo emotivno i mislim da su to ljudi primijetili, istaknula je vesela Ana.

Poznata voditeljica i podcasterica rekla je kako se dvoumila treba li baš ona sudjelovati u showu jer ima veliko poštovanje prema glazbi. No, ipak se odlučila suočiti sa svojim strahom.

- Čim sam krenula s prvim probama shvatila sam da je to prekrasan osjećaj i najbolja odluka. Ovo iskustvo otvorilo mi je puno novih vidika, dodala je.

Najviše pjeva kada vozi automobil. Noć prije prvog nastupa uživo, Ana nije mogla zaspati, bila je veoma uzbuđena. Naglasila je da uvijek živi ljubav.

- Svi koji me poznaju reći će da sam hodajuća emocija, rekla je.

Jedan od najsretnijih trenutaka u Aninu životu je onaj kad je postala teta, jer obožava svoju nećakinju. Ana je doživjela i teške trenutke, posebice kada su joj se dogodili gubici dragih osoba.

- Trebalo je vrijeme da se događaji isprocesuiraju, ali nikad neće sjesti na svoje mjesto. Te stvari s vremenom možda manje bole, ali najteži trenuci su kada se moramo opraštati s nekim ljudima, rekla je.

Ana kaže da je veliki radoholičar i voli svoj posao, ali ponekad se voli i odmarati i ne raditi ništa. Posebno uživa u putovanjima i čitanju knjiga.

Ima i svoju najdražu oazu mira, a voli živjeti u oblacima.

- Jako sam velik sanjar, poručila je.

Ana je mlada, ali vrlo ambiciozna djevojka. No, ipak želi ostati svoja, biti realna i zahvalna. Njezini najveći obožavatelji, ali i kritičari su roditelji.

- Brat je realan i pohvalio je moj prvi nastup, zaključila je Ana.

Galerija
Ana i Alen , Foto: Dario Njavro /HRT
Ana i Alen , Foto: Dario Njavro /HRTAna i Alen , Foto: Dario Njavro /HRT

Alen: Moji najveći kritičari su prijatelji 


Anin glazbeni mentor Alen Đuras rekao je da uživa raditi s Anom jer je velika radnica i upija sve što joj kaže. Alen je dodao da je HRT njegov drugi dom jer je najviše iskustva stekao upravo na HRT-u.


- Prvo The Voice, gdje sam bio totalno zelen, pa A strana i sada Zvijezde. No, ipak najviše iskustva stekao sam u A strani, kaže Alen.


- Sada već znam cake i prepoznajem sve bitne stvari, izgradio sam se od prošle godine, dodao je.


Alen je naglasio da prije nastupa nema tremu, nego samo pozitivno uzbuđenje. Kod Ane najviše cijeni njezinu iskrenost te kao mentor nastoji joj biti podrška kako bi se osjećala opušteno.

- Ali iz emisije u emisiju bit ću sve oštriji, podižem ljestvicu, rekao je.

Alen je jako vezan uz svoju obitelj. Svadba njegova brata jedno mu je od najveselijih privatnih trenutaka. Poslovno, finale The Voicea pamtit će cijeli život jer ekipa koju je upoznao u toj emisiji nezamjenjiva je. I danas se rado druže i preslušavaju pjesme.

Alenov brat prije nekoliko godina doživio je veliku prometnu nesreću i Alen taj trenutak pamti kao najtužniji dio života.

- Brat mi je bio invalid godnu dana, a do tada je igrao nogomet. Bilo mi ga je teško gledati takvog, to mi je slamalo srce. No, danas je potpuno zdrav.

Obitelj mu je velika podrška, oni su njegovi najveći obožavatelji. No, njegovi najveći kritičari su prijatelji, posebice ekipa iz Voicea.

- Stalno smo zajedno. Među nama nema konkurencije, kao obitelj smo. Osjećam se kao dijete HRT-a, jer sam na HRT-u otpjevao više od tisuću pjesama, poručio je.

Alen je naglasio da je on pjevač koji ne sluša često glazbu jer jednostavno nema vremena. Zauzet je zbog svojih nastupa, u prosincu je imao čak 25 koncerata.

 Ponekad si ujutro pusti jazz, ali samo instrumental da ga dobro razbudi. Alen je istaknuo kako bi volio napraviti duet s Ninom Badrić, Gibonnijem, Grašom, ali i Damirom Urbanom.

- Mislim da nekad treba izaći iz svojih okvira, jer još se tražim, rekao je.

Alen je komentirao i trenutačno stanje na estradi. Rekao je da je danas mnogo teže uspjeti kao glazbenik jer ima previše pjevača, a svaka javna osoba treba biti i influencer.

- Sve je postalo jako brzo, svijet traje jedan dan. Teško je održati svoju pojavu. Najzanimljivije mi je kada izbacim novu pjesmu i već me pitaju kad će druga, poručio je.

Kaže da je nestalo emocije, starije pjesme ipak više traju. Alen je poručio kako on voli prizvuk Balkana, posebice zvuk frule, ali cajke nisu njegov glazbeni izbor.

Otkrio nam je da trenutačno nije u vezi te uživa u slobodi. Posvetio se sebi i karijeri.

Alen, kao i Ana, voli putovati, najzanimljivije mjesto na kojem je bio je Peking. Dalmacija, posebice hrvatski otoci imaju posebno mjesto u njegovu srcu.

Glazbenik je i veliki gurman. Najviše preferira talijansku kuhinju. No, zbog visokog tlaka, salate su često na njegovu jelovniku. Alen voli i sport, najviše rukomet.

Ima problema sa zdravljem, nedavno mu je otkrivena apneja, odnosno poremećaj spavanja tijekom kojeg dolazi do povremenog prekida disanja. Trebao je ići na operaciju zbog apneje, ali pokušava naći način da ne operira nos i nepce.

- Postoji uređaj, spavat ću s maskom, poručio je.

Prestao je voziti svoj električni romobil i počeo je više hodati. Privatno je, kaže za sebe, vesela, opuštena i optimistična osoba.

Ima svoj cilj - puniti dvorane. Počeo je pisati i tekstove za pjesme.

- Idem lagano, kako me uhvati inspiracija, zaključio je. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!