Čarolija Broadwaya na Sunčanoj strani Prisavlja

03.09.2021.

14:22

Autor: Danijel Despot/Dobro jutro, Hrvatska/V.M./HRT

"Čarobni Broadway“

"Čarobni Broadway“

Foto: Ines Novković / HRT

Orkestar kazališta Komedija pod ravnanjem maestra Krešimira Batinića u nedjelju 5. rujna u 21 sat na Sunačnoj strani Prisavlja te na Trećem programu Hrvatske televizije gledatelje će povesti na putovanje „Čarobnim Broadwayom“.

Na pozornici pripremljenoj za večerašnji glazbeni spektakl - izvedbu glasovite "Carmine Burane" Carla Orffa - čaroliju Broadwaya je najavila glumica i pjevačica Mila Elegović:

Uz orkestar kazališta Komedija, sjajne glumice i pjevačice Renata Sabljak, Vanda Winter, Mila Elegović i Vlatka Burić Dujmović glazbeno će nas provesti kroz mnoge likove i priče, uz izvrsne partnere: Đanija Stipaničeva, Ervina Baučića, Dražena Bratulića i Filipa Hozjaka.


Koncert "Čarobni Broadway" izuzetna je prilika da uživate u vrhunskim izvedbama poznatih glazbenih brojeva i da osjetite autentični čar američkog glazbenog kazališta.


Danas, kad zbog pandemijskih mjera, čak i broadwayska kazališta ostaju zatvorena i tiha, mi vas pozivamo upravo na jednu takvu šetnju. Jer u čaroliju najpoznatijih svjetskih mjuzikala možete zaviriti kod nas, na Sunčanoj strani Prisavlja, zahvaljujući ansamblu kazališta Komedija u Zagrebu.

Čarobni Broadway

Čarobni Broadway

Foto: Ines Novković / HRT

Uz "Čarobni Broadway", na Sunčanu stranu Prisavlja stiže i Festivala svjetske književnosti


Nedjelja, 5. rujna, također je rezervirana i za svečano otvorenje festivala zbog kojeg svakoga rujna Zagreb postaje svjetsko središte literature - Festivala svjetske književnosti. U svojem devetom izdanju dovodi nam najbolje od suvremene književnosti, a od prošle godine i na Hrvatsku radioteleviziju.


Veza tog Festivala i HRT-a ljubav je prema kulturi, prema knjizi, prema čitanju, a tu ljubav prema čitanju i važnost čitanja prepoznala je ove godine i Vlada RH jer je na poticaj Ministarstva kulture proglasila ovu godinu - Godinom čitanja.


Stoga ćemo u emisiji uoči koncerta „Čarobni Broadway“ ugostiti ćemo jednog od najvažnijih španjolskih pisaca, Manuela Vilasa. Predstavit će svoj roman „Ordesa” koji je u Španjolskoj opisan kao topovski hitac koji potresa dušu.


U emisiji će biti i jedan od najomiljenijih slovenskih kantautora, svestrani Zoran Predin koji nam se predstavlja kao pisac koji smatra da ljubav sve pokreće. Također, čast nam je ugostiti i jednog od najprevođenijih pisaca s područja bivše Jugoslavije, srpskog autora Dragana Velikića. Gledatelji će doznati što povezuje i spaja te raznolike umjetnike te zašto je istina najvažnija u književnosti. 


Pogledat ćemo i ulomak iz predstave posvećene Simone de Beauvoir u povodu 35 godina od njezine smrti. Predstavu je režirala Snježana Banović, a u njoj nastupa nacionalna prvakinja Alma Prica uz klavirsku pratnju jazz pijaniste i skladatelja Matiju Dedića.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!