Spektakl u dolini Neretve: U utrci lađarica pobijedila ekipa iz Siska

11.08.2022.

Zadnja izmjena 18:51

Autor: Mateja Delija/Dnevnik/IMS/I.Z./M.Š./HRT

 Počeo je lađarski tjedan

Počeo je lađarski tjedan

Foto: Miroslav Lelas / PIXSELL

U Neretvanskoj dolini i danas se održavaju utrke uoči subotnjeg Maratona lađa. Na 9. maratonu lađarica okupilo se 11 ekipa s područja Neretve i kontinenta. Radi se o utrci dugoj 10,5 kilometara od Metkovića do Opuzena.

Pobjednice 9. maratona lađarica su lađarice Siska.

- Najzaslužniji za pobjedu je naš trener Matija Rakić, a ja sam mu tu bila velika podrška. Puno smo trenirale prema planu i programu našega trenera i konačno osvojila maraton kao kruna svih ovih godina, ovo nam je šesti maraton. Nakon srebra i bronce, dočekale smo i zlato. rekla je kapetanica pobjedničke ekipe iz Siska. 

Hvatanje najboljih pozicija

U Opuzenu su održane i brzinske utrke lađa, tradicionalno adrenalinsko nadmetanje u kojem lađari pokušavaju izboriti što bolje pozicije za start na subotnjem Maratonu.

Najbolju poziciju uhvatila je Udruga lađara Stablina, a iza njih su lađari iz Zagreba.

- Kad si prvi uvijek si zadovoljan rezultatom. Tako i sada, evo još malo hvatamo zraka, ali mislim da ćemo ovo ponoviti u subotu ako Bog da, sreće i zdravlja, rekao je Marin Žderić predsjednik Udruge lađara Stablina.

- To nam je bio cilj danas. A što želimo na maratonu, to nije tajna. Samo štit i prvo mjesto, ostalo nas ne zanima, poručio je Matija Rakić, Udruga lađara Zagreb. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!