Andrea Buča snima treći serijal „Stani na otoku“

19.07.2021.

14:49

Autor: HRT

Andrea Buča

Andrea Buča

Foto: Stani na otoku / HRT

Putopisni serijal Stani na otoku, treći je serijal nagrađivane autorice i redateljice Andree Buče. Nakon uspjeha Stani u Lici i Stani u Zagorju, emisija avanturističnog, edukativnog i zabavnog karaktera nastavlja HRT-ovoj publici donositi spoj kreativnog i atraktivnog sadržaja. Riječ je o jednoj od najgledanijih televizijskih emisija u nas, koju je prihvatila te poduprla i struka dodijelivši joj nominaciju prestižne medijske nagrade Zlatni Studio Jutarnjeg lista. 

U trećoj sezoni autorica vodi publiku u morsku pustolovinu Jadranskim morem; njegovim čarobnim, pučinskim otocima. Posebnost serijala je dokumentarni pristup u čijem su fokusu uvijek ljudi, oni nesvakidašnji, strastveni, živopisni karakteri, bilo da su starosjedioci ili otočki povratnici, svjetioničari, ribari, jedriličari, kalafati, chefovi, lingvisti, biolozi, zaljubljenici u more i pustolovi, KUD-ovi... svi morski vukovi i vučice kroz koje će autorica pripovijedati specifičnost pučinskih otoka.

Ne samo režijski, već i ljudski, specifičnom toplinom i pristupom, Andrea Buča uspijeva iz svojih sugovornika izvuči neočekivane situacije, otvorenost i ponajviše duh. Serijal je prepoznatljiv po estetiziranim prizorima, bilo podvodnim ili iz zraka poput plovidbe brodicama, zora i sutona, velikog plavetnila, stotina Kornatskih otoka,najljepših svjetionika, hridi, uvala i špilja, podvodnih snimki flore i faune, brodske i ribolovne avanture poput plivanja s glavatom želvom, rijetkim stanovnikom Jadrana...

Nova sezona putopisnog serijala

Nova sezona putopisnog serijala

Foto: Stani na otoku / HRT

Serijal otvara otok Sansego (Susak), a potom Dugi Otok, slijedi jedrenje Kornatima do Žirja. Četvrta epizoda smještena je na Paklenim otocima, a peti je otok Vis i njegov čudesni arhipelag, dok u šestoj epizodi, u regati Rota Palagruzona slijedi plovidba na naš najudaljeniji otok Palagružu. Nastavlja se putovanje na daleko Lastovo, a serijal završava tajnama najzelenijeg Odisejeva otoka – Mljeta. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!