Opera Selecta nastavlja program u Trogiru modnom revijom

27.07.2023.

11:15

Autor: Regina Zubanović/Dobro jutro, Hrvatska/HRT/V.M.

Nakon što su na 15. izdanju festivala Opera Selecta u Trogiru nastupili Simfonijski orkestar HRT-a i ansambl Acoustic Project program manifestacije se s glazbe širi i na druga područja pa na red dolazi i modna revija ELFS-a koju su organizatori festivala najavili u emisiji Dobro jutro, Hrvatska.

- Jako smo sretni što već treću godinu održavamo modne revije, zahvalni smo dizajnerima Leksu i Ivanu iz ELFS-a što su se odazvali našem pozivu, i što će inspirirani klasičnom glazbom napraviti modnu reviju. Naš cilj i ideja su bili da klasičnu glazbu približimo što široj publici i mislim da smo u tomu uspjeli s obzirom na reakciju publike, na broj ljudi koji dođe i sretni smo što i ove godine imamo modnu reviju koja će se održati sutra navečer, najavio je presjednik Organizacijskog odbora Opere Selecte Vinko Buble.

Revija će se održati na Trgu Ivana Pavla II., ispred trogirske katedrale s početkom u 21,30 sati uz besplatan ulaz.

- Ovo je 15. godina Opere Selecte, počelo je malim koracima, a sada je to jedan od zasigurno svjetskih događaja što se tiče opere, i za Grad Trogir znači puno. U tijeku je i 53. Trogirsko kulturno ljeto čiji je centralni dio Opera Selecta. Posjećenost je sve veća, dolaze nam svjetski poznati izvođači i orkestri, istaknuo je zamjenik gradonačelnika Trogira Viktor Novak.

Za Trogir turistička sezona donosi odlične rezultate:

- U odnosu na rekordnu 2019. godinu ove smo godine još i bolji. Očekujemo uspješnu sezonu, dodao je Novak.

Do kraja festivala Opera Selecta posjetitelje očekuje projekcija dokumentarca autorice Lane Pavić snimljen u povodu 15 obljetnice manifestacije:

- Naša udruga je vrlo specifična, mi smo svi volonteri i na tom entuzijazmu smo sagradili cijeli projekt. Pretpremijera će biti 7. kolovoza, poručio je Vinko Buble.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!