16:41 / 26.06.2021.

Autor: Ines Milanković/Regionalni dnevnik/HRT

Rockabilly festival za sve generacije

Rockabilly festival

Rockabilly festival

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

U Vinkovcima je sinoć počeo 5. Hang Loose Rockabilly Festival - idealan za ljubitelje 50-ih i 60-ih prošlog stoljeća. Godina kad su u modi bili "plesnjaci", festivali, elegancija i dobra glazba. Pripremljena je zabava za sve generacije. Ovaj šareni i rasplesani festival možete posjetiti još večeras.

Sredinom prošloga stoljeća u modi su bili festivali, elegancija, Elvis Presley, dobre frizure i još bolja glazba - zaljubljenici u minula vremena sinoć su na Hang Loose Rockabilly Festivalu otplesali u prošlost. U vrijeme u kojem su se 'mladi više okušavali u plesnim događajima, natjecanjima, a glazba je bila u potpunosti drugačija', kaže Mia Filipov.

- Ljubav prema filmskoj umjetnosti, stvaralaštu i glazbi me pratila od djetinjeg doba i iznimno sam bila sretna i ponosna kad se u Vinkovcima razvila ovakva jedinstvena priča koja je pružila mladim ljudima, nekim sasvim drugim generacijama, da okuse život i glazbu i sve radosti tog vremena, priča Dunja Šaran

Pripremljena je zabava za sve generacije - da bi roditelji mogli uživati na plesnom podiju - organizirane su i edukativne radionice za najmlađe posjetitelje, objašnjava organizatorica festivala Ana Vukoja. Sve su generacije na jednom mjestu i to je najljepše od svega. Svi se druže i za svakoga ima po nešto, dodaje.

- Zaželjeli smo se sviranja, zaželjeli smo se dobre zabave, rockabillyja i zgodnih cura, kojih ovdje ne fali- vidim, kaže Karlo Starčević iz Mississippi Queen banda. A veseli rockabilly ritmovi i večeras će sve ljubitelje prošlih vremena vratiti u buntovne i rasplesane 60-te godine. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!