Snježni pokrivač privukao na Čelimbašu mnogobrojne posjetitelje

08.01.2022.

20:41

Autor: Elvira Dizdarević/Dnevnik/HRT/IMS/V.G.

Čelimbaša

Čelimbaša

Foto: Dnevnik / HRT

Mnoge je prvi ovogodišnji snježni vikend privukao i u Gorski kotar. Sanjkačima iz cijele Hrvatske posebno je zanimljiva Čelimbaša u Mrkoplju.


Snježni pokrivač od 30-ak centimetara privukao je na Čelimbašu mnogobrojne posjetitelje. Ni temperatura od -10 Celzijevih stupnjeva nije spriječila najmlađe da uživaju na snijegu.

Skijaške su staze zatvorene, no oni malo hrabriji iskoristili su ih za sanjkanje!

- Strmija je i zabavnija i brža, snijeg leti ispred tebe i baš je dobro, rekao je jedan dječak.

Najavljene su nove snježne oborine, a s njima i otvaranje skijališta.

- Sve je spremno, atestirano, servisirano. Čekamo idući veći snijeg jer je na nekim mjestima premalo snijega kad ide ratrak i nije dovoljno dobra podloga, kazao je Josip Brozović, načelnik općine Mrkopalj.

Uživali su zato odrasli u šetnji, druženju na suncu i kuhanom vinu!

- Čelimbaša je uređeno sanjkalište. Sad i ova "gusjenica" za klince za sanjkanje, rekao je jedan gospodin.

Općina Mrkopalj među prvim je goranskim općinama uz pomoć županije nabavila pokretnu traku dugu 80 metara, vrijednu oko milijun kuna.

- U Gorskom kotaru smo svake godine na različitim lokacijama, sanjkališta uglavnom. Nismo za skijanje, kaže Žilijen Franković, gost iz Zagreba.

Sve više goranskih odredišta prepoznatljivo je upravo po sanjkalištima.

- Gosti su nam iz cijele Hrvatske, Pula, Split, Zagreb, Rijeka. U najavi imamo stvaranje novog snježnog pokrivača, ukoliko ga padne nešto više, imat ćemo imati i uspješnu skijašku sezonu, kaže Helena Crnković, voditeljica hostela Čelimbaša.

- Cijeli prosinac smo imali goste svaki vikend. Nova godina je davno popunjena, i siječanj svi vikendi su popunjeni, a dobar dio veljače je u najavi, kaže Robert Starčević, privatni iznajmljivač iz Mrkoplja.

Tijekom pandemije mnogi su domaći gosti otkrili ljepote Gorskoga kotara, čiji su smještajni kapaciteti popunjeni veći dio godine.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!