Nekad i godišnjice braka pomažu da dođemo do milijuna!

28.04.2022.

20:59

Autor: A.M./HRT

Antonio Barišić

Antonio Barišić

Foto: Tko želi biti milijunaš? / HRT

U večerašnjem izdanju game-showa "Tko želi biti milijunaš?" Dino Božić iz Zagreba osvojio je 64.000 kuna. Svoj pohod na milijun nastavlja u idućem izdanju popularnog kviza, ali bez džokera. Antonio Barišić iz Šibenika kući je otišao samo s 1000 kuna zbog netočnog odgovora na 9. pitanje - koja se godišnjica braka naziva dijamantnom. 

Tarik Filipović i natjecatelji "Milijunaša"

Tarik Filipović i natjecatelji "Milijunaša"

Foto: Tko želi biti milijunaš? / HRT

Najuspješniji u prvoj ovotjednoj igri "Najbrži prst" bio je Antonio Barišić iz Šibenika. Bivši HTV-ov novinar, a danas poduzetnik, na pitanju za 16.000 kuna zatrebao je pomoć prvog džokera. Nije znao koja je godišnjica braka nazvana po alotropskoj modifikaciji ugljika. Ponuđeni odgovori bili su 25., 50., 60. i 70. 

- Ne znam kad je zlatni, dijamantni i koji još ima. Ne znam odgovor. No alotropska modifikacija ugljika trebala bi biti dijamant, kazao je Antonio.

Nakon Tarikove sugestije kako ni znalci, po njegovoj procjeni, nisu sigurni u odgovor, odučio se za džokera zovi. Džoker nije bio siguran u odgovor no, kako je rekao, odlučio bi se za odgovor C - 60. Unatoč sugestiji džokera, Antonio je kao konačan odgovor rekao D - 70.

Antonio Barišić

Antonio Barišić

Foto: Tko želi biti milijunaš? / HRT

- Ići su nekom zdravom logikom. Dijaman je najvrijedniji, najtvrđi, naj... Trebala bi biti neka najviša godišnjica. Zato ću reći D - 70, objasnio je Antonio svoj odgovor na 9. pitanje. To se pokazalo netočno pa je "Milijunaš" napustio s 1000 kuna.

- Bili smo na dobrom putu. Srebrna je godišnjica 25., zlatna 50, a sljedeća, 60. je dijamantna, objasnio je Tarik. Znalac Josip je dodao kako je 70. godišnjica - platinasta. 

Antonio Barišić

Antonio Barišić

Foto: Tko želi biti milijunaš? / HRT

Nakon Antonia nasuprot Tariku sjeo je Dino Božić. Programer iz Zagreba zapeo je na 7., filmskom pitanju za 4.000 kuna, i iskoristio dva džokera. Pitanje je glasilo: Jedan je glumio Mariona Cobrettija zvanog Cobra, a drugi Boba Plisskena zvanog Snake. Kako su se zvali zajedno? A - Starsky i Hutch; B - Stanlio i Olio; C - Batman i Robin ili D - Tango i Cash? 

Dino Božić

Dino Božić

Foto: Tko želi biti milijunaš? / HRT

Dino je prvo zatražio pomoć džokera zovi, no on nije znao odgovor. Natjecatelj je uzeo i džokera pola-pola nakon čega su ostali odgovori Batman i Robin te Tango i Cash. Dino ni nakon toga nije bio siguran. Riskirao je, kao konačan odgovor naveo je Tanga i Casha i točno odgovorio na 7. pitanje. 

Posljednjeg džokera iskoristio je na pitanju za 16.000 kuna. Nije znao čime je obilovao zaljev koji je James Cook otkrio 1770. i u skladu s time mu dao ime. Stijenama, domorocima, biljkama ili gljivama? Mislio je kako je riječ o domorocima. Dvoumio se riskirati ili zatražiti pomoć znalaca. Odlučio se za pomoć znalaca. Javila su se sva trojica, a Dino je izabrao Ivana Jurića.

- Radi se o Botany Bayju. Neka botanika, biljke. Zaljev na kojem se nalazi Sydney, Australija. Točan odgovor je C - biljke, objasnio je znalac Ivan.

Dino je poslušao znalca i točno odgovorio na 9. pitanje. 

Do kraja večerašnjeg izdanja game-showa točno je odgovorio i na iduća dva pitanja, za 32.000 i 64.000 kuna. Svoj pohod na milijun Dino Božić nastavlja u idućoj emisiji popularnog kviza. Sljedeće izdanje game-showa "Tko želi biti milijunaš?" Dino će otvoriti odgovarajući na 12. pitanje - za 125.000 kuna. Budite s nama i provjerite svoje znanje! 

Dino Božić

Dino Božić

Foto: Tko želi biti milijunaš? / HRT

Ako ste propustili novo izdanje "Milijunaša", pronađite ga na našoj multimedijskoj platformi HRTi gdje je dostupno uz vremensko ograničenje. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!