Vrtjelo se u Kaštel Starom i kuhačom i bokovima

05.09.2023.

17:54

Autor: Regionalni dnevnik/HTV /Regina Zubanović/E.P.C.

Uz smokve, i rajčice su kraljice ljeta. U Kaštel Starom uz plodove rajčice uživalo se i u temperamentnom plesu. Bilo je živo na 13. Festivalu šalše i salse.


Galerija
13. Festival šalše i salse, Kaštel Stari, Foto: HTV/HRT
13. Festival šalše i salse, Kaštel Stari, Foto: HTV/HRTFestival šalše i salse: Pobijedila je tradicionalna, s tjesteninom, Foto: HTV/HRTVeselo na 13. Festivalu šalše i salse, Foto: HTV/HRTDaria Lorenzi Flatz na 13. Festivalu šalše i salse , Foto: HTV/HRT

Vrtjelo se i bokovima i kuhačom. I skuhalo još jednu dobru humanitarnu priču i gastro-glazbenu poslasticu za brojnu publiku u Kaštelima. Već 13. Festival šalše i salse posjetitelje mami mirisima, latino zvukovima i plesnim nastupima, od valcera do modernih ritmova. Ljubav prema tradiciji, jelu, plesu i dobrim djelima, glavni je sastojak Festivala u Kaštel Starom.


- Tajna ove šalše je u društvu, koje je ovo organiziralo, onda u ljubavi, i svim tim pomama koje su rasle na poljima, kaže Ana Botić.


Tradicionalno jelo od rajčica, na razne načine, kuhale su brojne kaštelanske udruge i ekipe. Pobijedilo je iskustvo umirovljenika.

 

- Pobjedila je i nama se najviše svidjela dobra tradicionalna šalša sa dobrom manistrom, rekao je Željko Nevec Bremec, chef i član  ocjenjivačkog žirija. 


Broj 13 za Festival se pokazao sretnim 


- Mislim da je sama posjećenost, broj ljudi, njihovo zadovoljstvo, ozarena lica, i potvrdilo da je ovo još jedna uspješna večer, rekla je Nada Maršić, direktorica TZ-a Kaštela. 


Plesalo se i kuhalo s humanitarnim ciljem - za kaštelansko Prihvatilište za beskućnike o kojemu skrbi Udruga sv. Jeronim.


- Uvijek me malo više frka nego kad glumim, ali užasno sam se veselila i tako sam sretna da sam imala priliku opet plesati, rekla je glumica Daria Lorenzi Flatz.


U plesnom dijelu večeri nastupila su imena poznata s malih ekrana, ponajbolji hrvatski plesači, mažoretkinje i akrobati koji su svojim nastupima oduševili kaštelansku publiku.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!