Vanna: Radi se na novim pjesmama, neke su već i gotove

04.01.2023.

07:00

Autor: Kod nas doma/HRT

Vannino gostovanje u emisiji "Kod nas doma"

Vannino gostovanje u emisiji "Kod nas doma"

Foto: HTV / HRT

U emisiji "Kod nas doma" gostovala je naša poznata pjevačica Vanna čiji ćemo veliki koncert iz zagrebačke Arene gledati ovaj vikend, u subotu i nedjelju, na drugom programu HRT-a. 

Dobro raspoložena Vanna gledateljima HRT-a zaželjela je sve najbolje u novoj godini te se našalila na račun eura. 

- Morat ćemo se fokusirati na kartično plaćanje jer te kovanice su zaista uništavači novčanika. Simpatično je to, svi se imamo zbog nečega žaliti i solidarni smo. To je ogromna stvar i jako se tome veselim. To je super za nas kao i Schengen.


Zadnja godina za Vannu je bila pravi emocionalni roller coaster


- U ovo doba prije godinu dana isto sam tako negdje bila i najavljivala svoj veliki koncert u Areni koji je trebao biti 5. veljače, još ne znajući da ću ga morati otkazati za svibanj. Već to je bilo poprilično stresno. Pa vraćanje ulaznica, razmišljanje kome će, a kome neće odgovarati novi termin, tko će se ljutiti na mene..., prisjetila se.


Na kraju je ipak sve prošlo prema planu i Vanna je održala veličanstven koncert u Areni Zagreb kojim je na spektakularan način proslavila 30 godina na estradi.


- Tako velika dvorana zahtjeva show, a show je ono što ljudi najviše vole. Dobro to znam jer cijelo vrijeme radim koncerte s ekipom instrumentalista koja je bila na pozornici sa mnom. Trudili smo se da i glazbenički i instrumentalno ima prekrasne minijature, da nitko nije zakinut za ljepotu glazbe, a opet da ima dobrog partyja u nekom trenutku koncerta.


- Upbeat glazba nikako da umre u meni. I sama se nekad zapitam kad će me pustiti to više. Ali s obzirom da ne pušta ni moju publiku uvijek kad ih vidim pomislim "Pa dobro, još smo uvijek tu, još ludujemo", priznala je Vanna.


Planovi za budućnost


U glazbenom svijetu još uvijek vladaju stereotipi da je muškarac onaj koji stvara, a žena ona koja pjeva.


- Borba je to. Nije da se borim protiv nekoga, nego je to borba za moj glazbeni svjetonazor i tu neku informaciju, emociju i melodiju koju ja želim prenijeti. Na sreću imam super suradnike i to nam uspijeva. Postoje ti neki stereotipi, u smislu žena je pjevačica, a muškarac je umjetnik. Glazbenim svijetom vladaju žene tako da polako. Nije to borba protiv, to je borba za svoj trenutak, poručila je Vanna.


U autorskom smjeru planira ići i dalje, kaže da je to veseli.


- Da ću se i dalje izražavati to je sasvim sigurno, a to je zbog publike koja mi je dala dobru povratnu informaciju i bilo bi glupo stati. Radi se na novim pjesmama, neke su već i gotove. Koncerti me naravno i dalje vesele. Najviše volim biti za mikrofonom i pokazati to što je u meni ili sve ono što je bilo pa onda to sublimirati u dva sata koncerta.

Tuga za Massimom


Jedino što nam preostaje, kaže Vanna, je da uživamo u trenutku jer ružnih trenutaka će neminovno biti, ne možemo ih zaobići, niti biti imuni na njih. Jedan od takvih tužnih trenutaka bila je i smrt njenog dragog prijatelja i kolege Massima.


- Ta tuga me nikako ne pušta. Vrijednost zajedničkih trenutaka s dobrim ljudima oko sebe, zajednička lijepa iskustva s dobrim smijehom, to je sve što nam ostaje, poručila je.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!