70. rođendan našeg velikog indologa i filologa, akademika Mislava Ježića

02.06.2023.

09:48

Autor: Vijesti iz kulture/HRT/V.M.

Mislav Ježić

Mislav Ježić

Foto: Vijesti iz kulture / HRT

U povodu 70. rođendana našeg velikog indologa i filologa, akademika Mislava Ježića, Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti i Odsjek za indologiju i dalekoistočne studije Filozofskog fakulteta u Zagrebu predstavili su zbornik pod nazivom "Medhota sravah - misao i slovo".

Ježićeva stručnost ostavila je traga u našoj znanosti o jeziku, ali i među mnogobrojnim naraštajima studenata zagrebačkog Filozofskog fakulteta.

- On je na Odsjeku za opću lingvistiku i orijentalne studije znatno proširio opseg nastave različitih jezika tako da je uveo turkologiju i hungarologiju koje su danas kompletni studiji na Filozofskom fakultetu, istaknuo je akademik August Kovačec, prof. emeritus Filozofskiog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Slavljenik Mislav Ježić napomenuo je, pak, da ga je "doista iznenadio taj zbornik."

- Krasan je osjećaj da su moji mladi kolege toliko pažnje i brige posvetili tomu da naprave zbornik za moj 70. rođendan, rekao je Ježić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!