"Iz moje kuhinje" - omiljena jela glumice Sanje Vejnović

25.11.2021.

17:58

Autor: Dobro jutro, Hrvatska/K.D./P.F./HRT

Sanja Vejnović

Sanja Vejnović

Foto: Dobro jutro, Hrvatska / HRT

Otkako je započela pandemija, mnogi su zahvaljujući višku vremena u sebi otkrili neki oblik kreativnosti. Jedna od njih je i poznata glumica Sanja Vejnović, koja je slobodno vrijeme iskoristila kako bi ispunila svoju želju i napisala kuharicu "Iz moje kuhinje".

- Za nas koji se bavimo umjetničkim profesijama, kreativnost bilo kojeg oblika nije strana – mislim da je kuhanje i kulinarstvo isto jedno polje kreative i umjetnosti, tako sam i pristupila izradi i pisanju ove kuharice. Kuham već preko 40 i s ljubavlju, tako da je naslov apsolutno adekvatan, ispričala je u emisiji HTV-a "Dobro jutro, Hrvatska" glumica Sanja Vejnović.

"Iz moje kuhinje" knjiga je od 145 recepata, kaže, i sadrži jela koja se u njezinoj kuhinji redovito ponavljaju.

- To su omiljena jela moje obitelji, mene i mojih prijatelja. Tek kad sam završila shvatila sam da je to u stvari kuhinja koja inklinira mediteranskoj kuhinji – malo šireg Mediterana. Ono što je novitet je da sam osmislila neka poglavlja poput juha i salata kao kompletnih obroka, objašnjava Sanja, koja se može pohvaliti velikom uspjehom svoje prve kuharice - u svom žanru trenutno se nalazi na prvom mjestu po prodaji diljem Hrvatske.

Njezina kuhinja sastoji se zaista raznih kombinacija jela, a Sanja za sebe kaže kako jede sve, samo u ograničenim količinama. S obzirom na to, i na činjenicu da, kako kaže, jede puno povrća u raznim kombinacijama, ne čudi njezin dobar i prirodan izgled. Protiv botoksa i filera, napominje, nema ništa, ali ih osobno ne koristi.

- Njegujem svoje lice drugim tretmanima da održavam lijepi izgled kože, i da bude što je moguće svježija. Godine su godine, donose svoje. Moje bore su meni drage, ali ono što bih htjela je izgledati svježe i lijepo. Zadovoljna sam, i ne vidim da bih trebala nešto nadopunjavati ili popravljati, napominje.

Što se glume tiče, ističe kako o planovima za buduće projekte ne voli pričati dok ne budu ostvarivi – posebice u vrijeme pandemije.

- Snimanja se znaju odgoditi, nastanu neki problemi zbog kojih se neki poslovi ne realiziraju, pa mi to uvijek onako malo praznovjerno čekamo da dođe vrijeme realizacije. U pripremi imam jedan film na proljećem, nekakve projekte koje radim, predstave, i pišem dosta. Što će se od toga realizirati, to ćemo vidjeti, s osmijehom zaključuje Vejnović.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!