Nagrada 'Tošo Dabac' Abadžiću i Vesoviću

27.01.2021.

11:34

Autor: HRT

Nagrada Tošo Dabac

Nagrada Tošo Dabac

Foto: Vijesti iz kulture / HRT

Nagrada ‘Tošo Dabac’ Fotokluba Zagreb, nazvana po doajenu hrvatske fotografije, prisutna je od godine 1975. i jedno je od rijetkih priznanja za fotografsko stvaralaštvo u našoj zemlji. Ove godine dobitnici su Stanko Abadžić i Velizar Vesović. 

Jednom godišnje nagrada se dodjeljuje, u pravilu, dvama autorima za iznimna postignuća u fotografiji, a na proljeće, u Fotoklubu Zagreb planira se i njihova izložba.


- Velika je čast dobiti ovu prestižnu nagradu, to nije samo fraza niti neka lažna skromnost; stvarno me obradovala. Želim čestitati komisiji koja je jednoglasno donijela ovu odluku i također čestitati mojem kolegi Velizaru Vesoviću, izjavio je fotograf Stanko Abadžić.


Nagrada puno znači i Velizaru Vesoviću: Inače, ja nisam baš tražio, ni išao za nagradama, jer sam član Fotokluba 47 godina, danas sam našao iskaznicu, rekao je Vesović.

Galerija
Stanko Abadžić, Foto: Vijesti iz kulture/HRT
Velizar Vesović, Foto: Vijesti iz kulture/HRT

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!