HRT ekskluzivno na setu akcijskog trilera Canary Black

12.11.2022.

20:32

Autor: Maja Njirjak/Dnevnik/HRT/R.S.

HRT na setu akcijskog trilera Canary Black

HRT na setu akcijskog trilera Canary Black

Foto: HTV / HRT

U Zagrebu se već nekoliko tjedana snima akcijski triler ''Canary Black''. Najuže središte grada postalo je poprište akcijskih okršaja, jurnjave automobila i eksplozija pa večeras počinje i posebna regulacija prometa. 

Trg kralja Tomislava i Glavni kolodvor dobro će se vidjeti u filmu, ali u 23 sata filmski set se seli na Trg bana Josipa Jelačića, Ilicu i Frankopansku. Do 6 ujutro se preusmjerava 6 tramvajskih linija, a noćni autobusi voze preko Glavnog kolodvora.


Takva će regulacija vjerojatno pomrsiti planove mladima koji su subotu odabrali za provod u užem centru grada, a valja napomenuti kako će od nedjelje sve do 16. studenoga takva regulacija biti na snazi od 19 sati i 30 minuta do 5.30. Autobusi koji voze za Gornji Grad u to vrijeme neće voziti. 


Građane se moli za razumijevanje i da se pridržavaju svih uputa koje daju koordinatori na setu. 


 Scena iz filma kreće iz Frankopanske, preko Ilice u smjeru Trga, a osim jurećih automobila, scene uključuju specijalne efekte pucnjave, eksplozije, čak i jedan ZET-ov tramvaj. Građane se moli da ne dižu paniku jer se radi

 o snimanju akcijskog filma. 


Ovisno o uspjehu filma, to bi bio veliki turistički značaj za Zagreb i Hrvatsku, a ono što je sigurno da će grad Zagreb dobiti 11 milijuna kuna, a ukupan prihod Hrvatskoj je 80 milijuna kuna.


U filmu se pojavljuje i Rupert Friend, a među najzvučnijim imenima je direktor fotografije Thierry Arbogast, stalni suradnika Luca Bessona.

Redatelj filma je Pierre Morel koji ističe kako je Zagreb točno ono što je tražio za svoj film. 


- Zagreb nas je veoma lijepo ugostio i vrijeme je dosad bilo dobro, pretpostavljam da će biti sve hladnije, ali dosad smo imali sreće. Zagreb je točno ono što smo tražili, stari grad sa zanimljivom energijom. Dovoljno je mjesta za snimanje, ulice su dovoljno široke za akcijske scene, mnogo je prolaza u Donjem gradu, arhitektonski je to zapravo točno ono što smo tražili za film jer grad je lik u filmu, rekao je Pierre Morel, redatelj filma ''Canary Black''.


Glavnu protagonisticu glumi Kate Beckinsale koja utjelovljuje vrhunsku operativku CIA-e, ucijenjenu od terorista da izda svoju zemlju kako bi spasila muža. 


- Riječ je agentici CIA-e kojoj su oteli muža i ucijenili je da u zamjenu za njegov život pronađe tajni dokument. I u našem izmaštanom svijetu CIA ima ispostave po cijelome svijetu, pa je tako jedna i ovdje, u Zagrebu gdje je stacionirana naša junakinja, kazao je Morel. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!