Preminuo Milo Hrnić

16.09.2023.

Zadnja izmjena 19:50

Autor: Sandra Lacković/P.F./Dnevnik/HRT/Hina

Tužna vijest stiže iz Dubrovnika - preminuo je Milo Hrnić, pjevač, veliki zaljubljenik u dalmatinsku pjesmu i proslavljeni zabavljač. Smatrali su ga legendom dubrovačke i hrvatske glazbene scene.


Milo Hrnić osamdesetih godina prošlog stoljeća bio je jedan od najpopularnijih dalmatinskih pjevača, njegovi su koncerti redovito bili rasprodani, čak tri puta pobijedio je na Splitskom festivalu.

U dugogodišnjoj je bogatoj karijeri Hrnić je prodao više od milijun nosača zvuka, izdao je 20 albuma s više od 200 pjesama.

Milu Hrnića smatraju legendom dubrovačke i hrvatske glazbene scene. Oduševljavao je publiku gdje god bi nastupao, a posljednji veliki koncert pod nazivom "To je moja zemlja" održao je prije četiri godine na Poljudu, podsjeća Dubrovački vjesnik.

Milo Hrnić rođen je u Dubrovniku 3. veljače 1950. u glazbenoj obitelji. Pravo ime bilo mu je Božo, a nadimak Milo nadjenula mu je majka. Pjevač je kasnije nadimak pretvorio u službeno ime, prepoznatljivo na glazbenoj sceni. 

Tri puta je tijekom 1980-ih godina pobjeđivao na splitskim festivalima s pjesmama "Vrati se", "Dalmacijo, ljubav si vječna" i "Dobra večer prijatelji", hitovima koji se i danas rado slušaju i pjevaju.

"Kome bi šumilo more moje sinje", "Požurite konji bijeli", "Dalmacijo, ljubav si vječna", "Budi noćas mirno more", "Golubice bijela", samo su neki iz niske hitova kojima je Hrnić osvajao publiku.

Veliku popularnost Hrniću je priskrbilo i snimanje televizijske reklame za jednu banku.

Hrnić se okušao i kao političar. Bio je član Gradskog vijeća grada Dubrovnika, prvo iz redova HNS-a, a onda kao nezavisni vijećnik. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!