Spremna je 115. sezona HNK Osijek

04.09.2021.

07:09

Autor: Marina Gantar/Vijesti iz kulture/V.M./HRT

HNK Osijek

HNK Osijek

Foto: Vijesti iz kulture / HRT

Osječki HNK ulazi u 115. sezonu. Na prvom sastanku djelatnika otkrili su što pripremaju u novoj sezoni, a u očekivanju novih epidemioloških preporuka vezanih za povratak publike u kazalište, istaknuto je koliko je važno da svi članovi ansambla budu cijepljeni. Osnovni je cilj realizirati sve premijerne naslove.

Unatoč neizvjesnosti s pandemijom koronavirusa osječki HNK najavljuje 6 premijernih naslova od kojih su po 3 dramske i glazbene predstave. U planu su i brojna gostovanja, turneja u Poljsku s Mrožekovom dramom "Udovice", Mjesec židovske kulture.


Na predstavljanju 115. sezone bila je i ekipa Vijesti iz kulture:

- Imamo premijeru „Sna ljetne noći“ planiranu za konac listopada, 4. listopada je premijera predstave „Zmajevi koji ne lete“ prema nagrađivanom tekstu Ivane Šojat, radi se o propitivanju prevencije ovisnosti mladih, a nakon toga idemo u potpuno novog „Orašara“, najavila je Dražena Vrselja, intendantica HNK u Osijeku.


Za koreografiju „Orašara“ zadužen je Dinko Bogdanić, u koprodukciji s riječkim HNK radit će se dvije jednočine opere "Arlecchino" "Gianni Schicchi"


Najavljen je i koncert klasične glazbe, te opera "Samson i Dalila". Ljubitelje dramskog programa očekuje Racinova "Fedra" u režiji Roberta Raponje.


Ansambl željno iščekuje publiku:


- Ono kako ja vidim po cijelom ansamblu, stvarno smo optimistični, stvarno želimo da u novu sezonu uđemo s puno više publike, jer vjerujte, teško nam je igrati kad vidimo poluprazno gledalište, komentirala je nacionalna dramska prvakinja Sandra Lončarić.


Uz geslo "Svako sjedalo je bitno" očekuju mjere Stožera i nadaju se većem broju publike u gledalištu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!