Mali trgovci volontiraju od jutra za pomoć potrebitima

22.11.2022.

07:09

Autor: Željka Lopac Purković/Regionalni dnevnik/HRT

Želja za pomaganjem potrebitima njeguje se od malih nogu

Želja za pomaganjem potrebitima njeguje se od malih nogu

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Uoči božićnih i novogodišnjih blagdana sve su češće razne humanitarne akcije. Na Jadranskom trgu u Rijeci postavljen je štand s adventskim vijencima, svijećama i kuglicama za bor. Sredstva su namijenjena Hospiciju Marija Krucifiksa Kozulić u Rijeci, a organizirali su je - riječki osnovnoškolci.

Želja za pomaganjem potrebitima njeguje se od malih nogu. Stoga mali trgovci rade od jutarnjih sati.  


- Ja sam došla kako bi mogli prodavati, kaže Rita.


- Došla sam da bismo prikupili novac i da bismo novac malo dali siromašnima, kaže Chiara.


- Došao sam kako bih volontirao za druge ljude, kaže Josip.


- Ja sam došla kako bi, nadajmo se, prodali sve ove proizvode koje smo mi iz Zadruge Maslačak napravili i da bi prikupili novce za potrebite, kaže Eva.


Svi su oni učenici Katoličke osnovne škole "Josip Pavlišić" u Rijeci, koja njeguje kreativnost, poduzetništvo i volonterski duh.


- Suradnja s riječkim hospicijem jedna je u nizu od naših donacija. Možemo biti ponosni što su naši kreativni i vrijedni učitelji i učenici izradili mnogobrojne proizvode, kaže Morena Poljančić iz Učeničke zadruge Maslačak Katoličke OŠ "Josip Pavlišić" iz Rijeke.


Ovaj je štand udružio ljude velika srca.


- Većinu rukotvorina radili su naši vjerni volonteri u hospiciju, a dio toga su nam donirali, izradili za nas, učenici i učitelji Katoličke osnovne škole "Josip Pavlišić", kaže č. s. Leopolda Jelena Ivković, ravnateljica Hospicija Marija Krucifiksa Kozulić, Rijeka.


Svi koji u kutiju s dobrovoljnim prilozima ubace novac za adventske vijence, kuglice za bor i svijeće pomažu humanitarnoj akciji kojom će se kupiti uređaj za dezinfekciju medicinskih pomagala u riječkome Hospiciju Marija Krucifiksa Kozulić. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!