Projekt "Hrvatska pliva" i za obuku osoba s teškoćama u razvoju

14.09.2022.

22:22

Autor: Višnja Ružojčić/V.K./Regionalni dnevnik/HRT

"I ti možeš plivati"

"I ti možeš plivati"

Foto: HTV / HRT

Odličan projekt Ministarstva turizma i sporta i Hrvatskog plivačkog saveza "Hrvatska pliva" - nastavljen je i ove godine. U Slavonskom Brodu organizira ga tamošnji Paraplivački klub Marsonia koji je osigurao sufinanciranje i za plivačku obuku osoba s teškoćama u razvoju.

Zaigrani osnovnoškolci na obuku plivanja stigli su iz Podcrkavlja.

Ove godine uz učenike gradskih osnovnih škola plivačke vještine na bazenima u Slavonskom Brodu svladavat će i njihovi vršnjaci iz ruralnih sredina. 

- Mjesta koja nisu baš blizu bazenima, a ovim projektom će imati priliku sudjelovati u programu koji traje 20 školskih sati kroz deset radnih dana uz stručno vodstvo. Sigurno će nešto naučiti, govori Ivan Holik, predsjednik Paraplivačkog kluba Marsonia, Slavonski Brod.

Ukupno - osamsto školaraca iz Broda i okolice - upisat će se u plivače. Motivacije im ne manjka. 

Projekt „Hrvatska pliva" pokrenut prije dvije godine, za roditelje je potpuno besplatan. Sufinanciraju ga lokalna zajednica i resorno ministarstvo. 

- Ove je godine uloženo oko 2,8 milijuna kuna. 31 klub ili udruga je dobila mogućnost da organizira ovako nešto, rekao je Stjepan Crnokić, Ministarstvo turizma i sporta.

U Slavonskom je Brodu to Paraplivački klub Marsonia. U suradnji s gradskim bazenima provode i projekt "I ti možeš plivati" - namijenjen osobama s teškoćama u razvoju. 


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!