Simfonijska bajka "Petar i vuk" oduševila najmlađe otočane

04.12.2022.

12:42

Autor: Stana Živkušić/Dnevnik/HRT/IMS

Petar i vuk

Petar i vuk

Foto: HTV / HRT

Na Korčuli je kao uvertira u Advent održana simfonijska bajka "Petar i vuk", izvedba Dubrovačkog simfonijskog orkestra koji drugu godinu zaredom gostuje u Korčulanskom centru za kulturu. Ove su godine svojom izvedbom najviše razveselili djecu.


Blagdanska čarolija počela je i u Korčuli. Jedinstvena bajka Dubrovačkog simfonijskog orkestra razveselila je otočane. 


- Dovela sam unuka Tina koji je oduševljen predstavom i želimo da nam se to ponovi, da nam još takvih kulturnih događanja za našu djecu bude u Korčuli. Bilo je prekrasno, oduševljena je bila Mirjana Bajić  iz Korčule.


- Ovakvih sad slikovnica imaš i za kupiti, a sad je ovo idealna prilika da to vidiš uživo, uz pravi orkestar i naratora i uz kulisu, savršeno, rekla je Saša Skokandić iz Žrnova. 


"Petar i Vuk" simfonijska je izvedba o hrabrom dječaku Petru koji lukavošću pobjeđuje vuka.


- Zapravo jedinstven slučaj da se priča priča kroz glazbene instrumente. Tematika je jako jednostavna za djecu, ima prostora za maštu, a oni to mogu povezati sa bojama različitih instrumenata koji predstavljaju određene likove, kazao je dirigent Ivan Hut


Melodično i poletno, melem za sve ljubitelje klasične glazbe. Ipak, najbliži je najmlađima.


- Ovo je u suštini edukativan koncert i na taj način je i dogovoren. I naravno da na taj način njegujemo tu najmlađu publiku i razvijamo njihov ukus jer nije često da se u Korčuli može slušati simfonijski orkestar, rekla je Lana Filippi Brkić, ravnateljica Centra za kulturu Korčula


- Ptici mi je nekako najbolje odgovarala ona flauta, to mi je baš onako lijepo zvučalo, rekla je Vita Jurjević iz Lumbarde. 


Simfonijski je orkestar maestralnim nastupom osvojio korčulanska srca. I najvažnije - mnogima obogatio djetinjstvo.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!