Humanitarna prodaja domaćih torti

28.12.2022.

07:06

Autor: Stana Živkušić/Regionalni dnevnik/P.F./HRT

Humanitarna prodaja torti

Humanitarna prodaja torti

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Udruga Korčulansko srce organizirala je 5. torta party. Svi koji su mogli i željeli, napravili su tortu i donijeli je na korčulansku "Rotondu" na humanitarnu prodaju. Sav ovogodišnji prihod namijenjen je udruzi "Kap u moru" iz Korčule.


Gotovo 30 torti prodano je u rekordnom vremenu na ovogodišnjem 5. torta-partyju u Korčuli. Svaka po 200 kuna, a svaka kuna zlata vrijedna.

- U ovo Božićno vrijeme malo više to dođe do izražaja, a ovo je jedan sladak način da udovoljimo našim ukućanima i napravimo nešto za druge, rekla je Irena Matić iz Korčule.

- Ja sam kupila tortu  iz praktičnih razloga jer nisam stigla ove godine, iz raznoraznih obveza koje imam, napraviti doma nekakav svoj kolač ili tortu. Mislim da je ovo baš lijepo, plemenito i praktično, smatra Ivana Fabris iz Korčule.

Torte su bile raznih oblika i veličina, a svaka domaća. I ono najvažnije, svaka je napravljena za dobrobit drugih. Ovogodišnji prihod olakšat će rad korčulanskoj udruzi za djecu s teškoćama u razvoju.

- Preko godine imamo jako puno aktivnosti u koje su oni direktno uključeni i ova prigoda, odnosno ova akcija, nam jako puno znači jer svaka kuna danas znači svima, istaknula je Dalida Prižmić, voditeljica udruge Kap u moru.

Korčulansko srce već sedam godina okuplja mještane koji cijele godine pomažu potrebitima. A zajedništvo i empatija obilježile su i blagdansko vrijeme.

- Kad se svi nekako udruže i svi žele pomoć, sve žene doma prave te domaće torte da bi nekome pomogli. Evo žene donose tortu sa suzama u očima jer su zadovoljne što su na taj način mogle pomoći nekome kome je pomoć potrebna, objasnila je Doris Jurjević, organizatorica humanitarne manifestacije.

- Ja sam ove godine imala puno obaveza, kao i drugi, kao i svake godine. Ali eto, uvijek pronađeš vrijeme za napraviti dobro djelo, rekla je Edith Vilović iz Korčule koja je ispekla tortu za humanitarnu prodaju.

Korčulani su i ovog Božića pokazali veliko srce. I to na najslađi mogući način.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!