Umjetnička pomoć za studente s Banovine

17.02.2021.

15:57

Autor: Dobro jutro, Hrvatska/HRT

'Sveučilište u Splitu i splitski umjetnici zajedno za Banovinu'

'Sveučilište u Splitu i splitski umjetnici zajedno za Banovinu'

Foto: Dobro jutro, Hrvatska / HRT

'Sveučilište u Splitu i splitski umjetnici zajedno za Banovinu' naziv je izložbe koja je otvorena u splitskoj galeriji 'Vasko Lipovac'. Izložbu prati i online aukcija izloženih radova a prikupljena sredstva namijenjena su studentima s potresom razorenog područja.

Detalje o tom vrijednom projektu ekipa emisije Dobro jutro, Hrvatska doznala je od voditeljice sveučilišne galerije Helene Trze Jakelić, akademika Kažimira Hraste i prof.emer. Petara Jakelića:


Izložena ju dvadeset i dva rada istaknutih imena splitske akademske likovne scene. Svoja su djela donirali Josip Botteri Dini, Ana Marija Botteri, Željko Bubalo, Ljubica Buble Dragojević, Mladen Čulić, Edvin Dragičević, Nikola Džaja, Kažimir Hraste, Stjepan Ivanišević, Ivan Listeš, Petar Jakelić, Robert Jozić, Kuzma Kovačić, Helena Mardešić Sikora, Zvonimir Mihanović, Matko Mijić, Dražen Pejković, Hrvoje Marko Peruzović, Velebit Restović, Dijana Iva Sesartić, Vjekoslav Stipica i Vice Tomasović.


- Aukcija radova s izložbe održat će se na mrežnim stranicama Sveučilišta u Splitu, a licitirati za izloženih djela bit će moguće 24 sata, od 25. do 26. veljače, što je ujedno i posljednji dan izložbe u Sveučilišnoj galeriji, najavljuju organizatori.

Galerija
Kažimir Hraste, Foto: Dobro jutro, Hrvatska/HRT
Petar Jakelić, Foto: Dobro jutro, Hrvatska/HRT'Sveučilište u Splitu i splitski umjetnici zajedno za  Banovinu', Foto: Dobro jutro, Hrvatska/HRT'Sveučilište u Splitu i splitski umjetnici zajedno za  Banovinu', Foto: Dobro jutro, Hrvatska/HRT

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!