Zaigrani, neustrašivi i daleko od mobitela

22.07.2021.

09:14

Autor: Ines Milanković/Dobro jutro, Hrvatska/HRT

Sportski kamp u Vukovaru

Sportski kamp u Vukovaru

Foto: HTV / HRT

Osamdesetak osnovnoškolaca iz cijele Hrvatske, ali i susjednih zemalja dio ljetnih praznika provodi na sportskom kampu u Vukovaru kojeg sufinancira Središnji državni ured za šport. Kamp traje do kraja mjeseca - a svi zainteresirani još se stignu prijaviti.

Zaigrani, neustrašivi i udaljeni od virtualnog svijeta - ovi osnovnoškolci ljetne praznike provode u sportskom druženju i dobroj zabavi. Pored zabavnih, edukativnih i sportskih aktivnosti ovdje se sklapaju prijateljstva i stvaraju uspomene za cijeli život.

- Stigao sam iz Bijeljine i dolazim ovdje kod bake. Budem ovdje po mjesec, dva dok traje raspust pa se družim s drugovima, kaže Sanjin Mijatović iz Bijeljine. Jan Vidović iz Vukovara sretan je jer igra hokej i lovice sa svojim novim prijateljima. Lana Josić iz Zagreba već petu godinu dolazi i ima "poprilično puno prijatelja". 

- Svi smo suočeni s činjenicom da se današnja djeca sve manje kreću. Tijekom boravka u kampu prolaze razne aktivnosti od loptačkih sportova, bazičnih sportova - do raznoraznih štafetnih i elementarnih igara u vodi, kaže predsjednik udruge kineziologa Grada Vukovara Dalibor Bičanić.

Obuhvaćeni su, kaže Jurica Matanović, doslovno svi sportovi. Djeca su podijeljena u skupine koje se rotiraju. Najbitnije je, dodaje - isključeni su sasvim od mobitela. Čak se i zaljubljuju, svašta tu bude i vidimo da su sretni, priča.

Iz godine u godinu raste broj prijavljenih mališana - Vukovar mnogima postaje nezaobilazna ljetna destinacija.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!