Zadranku Martinu bolest kćeri odvela je u poduzetništvo

26.01.2022.

06:55

Autor: Melita Šare/Regionalni dnevnik/HRT

Bolest kćeri odvela je u poduzetništvo

Bolest kćeri odvela je u poduzetništvo

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Zadranku Martinu Ćustić bolest kćeri odvela je u poduzetništvo. Dermatitis je pokazao smjer u kojemu se treba razvijati, pa su ljekovite biljke i priroda njezino carstvo, od čega se, kaže, može i sasvim solidno živjeti.

Od malih je nogu Martina sanjala da će postati poduzetnica. I uspjelo joj je. Spojila je ugodno s korisnim. Njezina obitelj, iako je masline davno pobrala, svako malo, od stresa preventivno, pobjegne u polje.

- Zamišljala sam se kao poslovnu ženu koja šeta u štiklama i minjaku, a zapravo nemam ni štikle, nego čizme, govori Martina.

A počelo je neugodno. Kćerinim dermatitisom zbog kojega je djevojčica imala problema s vršnjacima.

- Strašno, evo, samo ću vam reći da sam se našla u vrtiću kad sam je dovela i čula sam djecu kako komentiraju da se neće s njom igrati da je šugava, rekla je.

Nakon redovitih liječenja, Martina ju je, konačno, kaže, izliječila biljnim pripravcima i prilagođenom prehranom. I usput završila razna Učilišta, otvorila uspješnu trgovinu bioproizvoda, OPG te u 36. godini upisala Fakultet ekološke poljoprivrede. Bila je i u finalu izbora za najpoduzetnicu.

- U meni spava jedan mali istraživač kojem nikad nije dosta i ja stalno nešto kopam, tako nadam se da ću napraviti i jedan znanstveni rad, rekla je.

Upravo, europskim novcem, podižu plastenik gdje će uzgajati ovu, kaže, čudotvornu biljku, bamiju. Zasad je najpoznatija po svojoj robnoj marki certificiranih čajeva - za raspoloženje, spavanje pa i ovome od biljaka od kojih se radi i đin-tonik.

Suprug pak spravlja i dostavlja pizze. Kaže, trudi se da budu koliko je moguće više zdrave.

- Sva ta fermentacija tijesta ide ispravno, bez ikakvih aditiva, bez šećera, rekao je Martinin suprug Mate Ćustić.

Za ovu zadarsku bokanjačku obitelj i njihovu inovativnu poduzetničku priču, zasigurno će se još čuti.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!